Turcan: Până în 2030 urmează să avem o explozie a numărului de pensionari

Distribuie acest articol!

Ministrul Muncii Raluca Turcan a declarat, luni, 31 mai, că România se va confrunta cu o situație dificilă până în 2030, când vom asista la o explozie a numărului de pensionari. Tocmai de aceea, susține ea, este nevoie de o nouă lege a pensiilor – altfel sistemul public de pensii se va prăbuși.

Noi ne-am asumat în planul de reformă pentru PNRR ca undeva după trimestrul 2 al anului 2022 să încercăm să avem o prezentare publică a acestui proiect (noua lege a pensiilor) și la finalul lui 2022 proiectul să fie votat în Parlament. Mi-aș dori ca anul 2023 să ne prindă cu o nouă lege a pensiilor modificată”, a spus Turcan.

Ministrul a precizat că la ora actuală există în România un raport de 9 pensionari la 10 angajați. Mai mult, susține Turcan, deficitul la bugetul de pensii are anul acesta un nivel îngrijorător, de 16 miliarde de lei.

Până în 2030 urmează să avem o explozie a numărului de pensionari cu aproape 1,8 milioane de pensionari. Dacă nu facem nimic, sistemul de pensii din România este pe punctul să se prăbușească. De aceea noi avem o obligație să luam măsuri”, a precizat ministrul Muncii.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: