Politică

TUPEU – Raed Arafat: Asta este cea mai deplasată exprimare, că am aruncat pompierii în foc

Șeful DSU a răspuns unor serii de întrebări în cadrul unei emisiuni TV, iar cea mai sensibilă a fost cea legată de faptul că a îndemnat pompierii să intervină într-un moment în care viața le putea fi pusă în pericol.

Întrebat fiind cum se poziționează în fața acuzelor că ar fi ”aruncat pompierii în foc”, Raed Arafat a răspuns:

”Asta este cea mai deplasată exprimare, că am aruncat pompierii în foc, pompierii nu trebuiau să intervină. Pompierii sunt pompieri, cuvântul pompieri se leagă de foc. Pompierul, da, trebuie să îl protejăm, trebuie să îi protejăm viața, pentru asta are echipamente de protecție, pentru asta are instruire, dar nu există risc zero. Dacă vreau risc zero, înseamnă că nu mă duc la niciun caz, stau și le spun la oameni: stați liniștiți, că se rezolvă singur, focul arde singur și se stinge, exploziile explodează până nu mai este nimic să explodeze, noi nu mergem acolo! Dar a pus cineva întrebarea: dacă pompierii nu acționau și nu răceau cisternele cu anumite riscuri, oare ce fel de explozie putea să fie?

A pus cineva întrebarea, de ce la a doua explozie, doar pompieri au fost afectați, niciun civil? Datorită faptului că a fost o insistență mare, inclusiv din partea mea, fără lipsă de modestie, la a scoate toți civilii din zonă. Altfel, noi nu aveam numai pompierii care s-au rănit și cei doi polițiști și cei doi jandarmi, și avem poate încă vreo 10-15-20 și poate mai mult de civili. Deci toate aceste aspecte, comentându-le după la TV, la rece, de către oameni care au stat pe margine și au mâncat semințe, asta nu înseamnă că ei au dreptate”, a spus Raed Arafat în cadrul emisiunii Insider Politic difuzată de Prima TV.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button