JUSTIȚIE

Tudorel Toader spune că PSD minte poporul, după ce legea pensiilor speciale a picat la CCR

Tudorel Toader, fost judecător CCR și fost ministru al justiției, face praf propaganda referitoare la tăierea așa-ziselor pensii speciale. Rectorul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași reacționează astfel la decizia CCR de miercuri, 2 august, și denunță populismul discursului politic pe această temă.

„Cu valoare de principiu!

„O soluție legislativă declarată neconstituțională nu mai poate să fie reluată prin alt act normativ”!

Sursa: o bogată jurisprudență CCR!”, scrie Tudorel Toader pe Facebook.

Ulterior, fostul judecător CCR a revenit cu o morală politică.

„Morala în politică, desprinsă și din mesajul anterior!

Să nu promitem ” poporului” ceea ce știm, dacă știm, că nu se poate realiza, doar pentru voturi!”, mai scrie Tudorel Toader.

Decizia CCR privind pensiile de serviciu

Curtea Constituţională a admis miercuri, parţial sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu. Preşedintele CCR Marian Enache a explicat, într-o declaraţie de presă, că actul normativ se va reîntoarce în Parlament pentru a fi pus în acord cu decizia Curţii.

„A admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a constatat că dispoziţiile art. I-IV, art. XIII alin. (5) şi (6) şi art. XV din Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum şi anexele nr.1-3 la aceasta sunt neconstituţionale”, precizează CCR, în comunicatul de presă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button