Știrile 60m.RO

Tudorel Toader a pierdut alegerile pentru funcția de rector

Rectorul Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Tudorel Toader a pierdut primul tur al al alegerilor pentru un nou mandat în fruntea universităţii, el fiind învins de profesorul Liviu Maha la o diferenţă de peste 30 de voturi.

Cei doi se înfrunta peste o săptămână într-un al doilea tur de scrutin pentru funcţia de rector.

Profesorul Liviu Maha de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor a obţinut 222 de voturi, în timp ce Tudorel Toader a înregistrat 191 voturi.

Pe locul trei s-a clasat Mihaela Onofrei – 128 voturi, iar pe poziţia a patra Gabriel Mursa 121 voturi. Alţi doi candidaţi au obţinut fiecare câteva zeci de voturi.

În turul II, Tudorel Toader are șanse mici

Rezultatul înregistrat în primul tur de scrutin îl dezavantajează pe Tudorel Toader, afirmă surse din cadrul universităţii.

”Toader nu mai are de unde aduna voturi în turul doi, are şanse reduse să câştige competiţia”, au precizat aceleaşi surse.

Fostul ministru al Justiţiei din timpul lui Liviu Dragnea era considerat favorit pentru a câştiga un nou mandat de rector. El are deja două mandate în fruntea Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button