Internațional

Trupele israeliene s-au angajat în lupte la sol cu Hamas

Trupele israeliene s-au angajat în lupte la sol „în mai multe locuri în jurul Fâşiei Gaza” împotriva combatanţilor ce s-au infiltrat „cu ajutorul unor parapante” pe mare şi pe uscat, potrivit purtătorului de cuvânt al armatei israeliene, informează AFP, potrivit Agerpres.

„În acest moment, suntem angajaţi în lupte”, a declarat locotenent-colonelul Richar Hecht în timpul unei conferinţe de presă online. „Luptăm în unele locuri din jurul Fâşiei Gaza (…) Forţele noastre luptă în acest moment la sol”, a adăugat el, fără a oferi alte detalii. „Există răniţi, desigur”, a mai spus Richar Hecht.Armata israeliană a declarat stare de război în urma atacurilor masive de sâmbătă asupra Israelului din Fâşia Gaza palestiniană. Înainte de aceasta, armata israeliană a anunţat că un „număr nedeterminat de terorişti” s-a infiltrat pe teritoriul israelian dinspre Fâşia Gaza şi a cerut locuitorilor din zonele ce se învecinează cu Gaza să rămână în locuinţele lor.

Liderul braţului armat al mişcării Hamas a anunţat sâmbtă declanşarea unei operaţiuni – „Potopul Al-Aqsa” – împotriva Israelului, lansând sute de rachete dinspre Fâşia Gaza asupra teritoriului israelian.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button