Trump respinge stirea NY Times cu privire la atacurile afgane-ruse

Distribuie acest articol!

Președintele Trump a răspuns duminică la o știre a New York Times despre informațiile americane conform cărora Rusia a oferit recompense militanților colaboratori cu talibanii pentru uciderea forțelor coaliției, inclusiv trupe americane, insistând că nimeni nu l-a informat pe vicepreședintele Pence sau pe șeful Statului Major al Casei Albe despre aceste informații.

Parlamentarii au dorit răspunsuri după ce informațiile – care au fost raportate și de Wall Street Journal și Washington Post – au ieșit la iveală, cerând să știe ce știa Casa Albă despre aceste fonduri. The Times a raportat că președintele Trump și Consiliul de Securitate Națională al Casei Albe au fost informați cu privire la recompensele Rusiei la sfârșitul lunii martie.

“Nimeni nu m-a informat, nici pe @VP Pence sau pe șeful Statului Major @MarkMeadows despre așa-numitele atacuri asupra trupelor noastre din Afganistan finanțate de către ruși, după cum a raportat o “sursă anonimă” de Fake News @nytimes”, a scris Trump pe Tweeter. “Toată lumea neagă și nu au existat multe atacuri asupra noastră. Nimeni nu a fost mai dur cu Rusia decât Administrația Trump”.

Acestă declarație a fost susținută și de directorul informațiilor naționale, John Ratcliffe, care a spus că „nici președintele și nici vicepreședintele nu au fost informați cu privire situația pe care o pretinde New York Times în știrea sa de ieri”.

Președintele a continuat să-l acuze pe presupusul său adversar, fostul vicepreședinte Joe Biden, și pe fostul președinte Barack Obama că au permis Rusiei să facă acțiuni precum preluarea Crimeei. Apoi, Trump a spus că cea mai recentă știre a fost „doar o altă lovitură asupra sa”.

Biden a spus că dacă știrea este adevărată, cunoașterea lui Trump despre situație ar fi o „revelație cu adevărat șocantă”, notează foxnews.com.

“Nu numai că nu a reușit să sancționeze sau să impună niciun fel de consecințe Rusiei pentru această încălcare gravă a dreptului internațional, Donald Trump și-a continuat campania în fața lui Vladimir Putin”, a spus Biden, menționând că Trump s-a oferit să fie gazdă pentru Putin în SUA.

Duminică dimineață, Trump l-a tras înapoi pe Biden, reiterându-și poziția că Rusia a profitat de el și de Obama în timpul administrației anterioare.

“Amuzant să-l văd pe coruptul de Joe Biden citind o declarație despre Rusia, care a fost scrisă în mod evident de conducătorii săi”, a spus Trump. “Rusia i-a mâncat prânzul lui și pe al lui Obama în timpul petrecut în funcție, atât de rău încât Obama a dorit să scoată Rusia din G-8 de atunci. SUA a fost slabă în tot, dar mai ales cu Rusia!”


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: