Trump promite că nu va „lăsa Seattle să fie ocupat de anarhiști”

Președintele Trump a declarat pentru Harris Faulkner de la Fox News, într-un interviu exclusiv joi, că administrația sa „nu va lăsa Seattle să fie ocupat de anarhiști”.

„Dacă ar fi mai multă duritate, nu ați avea genul de devastare pe care l-ați avut în Minneapolis și în Seattle. Adică, să vedem ce se întâmplă în Seattle”, a declarat Trump pentru Faulkner. „Îți spun, dacă nu îndreaptă situația, o vom îndrepta noi.”

După zile de proteste în urma morții lui George Floyd, poliția din Seattle a părăsit clădirea din East Precinct, luni seară, în timp ce o mulțime de protestatari anti-poliție au creat baricade în zona înconjurătoare, declarând șase blocuri din cartierul Capitol Hill „autonome” și o „zone fără polițiști”.

De asemenea, președintele a calificat situația primarului din Seattle, Jenny Durkan, ca fiind „patetică” și a întrebat „A mai făcut asta până acum?” El a cerut, de asemenea, guvernatorului Washingtonului, Jay Inslee, să trimită trupele Gărzii Naționale pentru a restabili ordinea.

„Are mari trupe ale Gărzii Naționale, ca să poată face asta”, a spus Trump despre Inslee. „Dar într-un fel sau altul, se va termina. Acești oameni nu vor ocupa o porțiune majoră a unui oraș grozav.”

De asemenea, Faulkner a ridicat problema protestelor în urma morții lui Floyd, cerându-i lui Trump să explice ce înseamnă atunci când se descrie drept „președinte al legii și ordinii”.

„Ei bine, vom face multe lucruri, lucruri bune, dar trebuie să ne menținem puternică poliția și forțele de ordine”, a răspuns președintele. „Trebuie să-și poată face meseria bine. Trebuie să fie instruiți într-o manieră corectă. Trebuie să o facă bine. Din nou, un lucru trist este că sunt foarte profesioniști.”

„Dar când vezi un eveniment de genul acesta, ca cele opt minute de groază este o dizgrație”, a spus Trump despre videoclipul care-l înfățișează pe ofițerul de poliție din Minneapolis, Derek Chauvin, îngenuncheat pe gâtul lui Floyd, pe 25 mai.

„Atunci oamenii încep să se întrebe: ‘Ei bine, toți din poliție sunt așa?’ Nu știu, a adăugat el. „Poate că nu se gândesc la asta prea mult. Nu fac nicio diferență. Cert este că încep să spună: ‘Ei bine, poliția este așa.’ Poliția nu e așa. Adică, am văzut atât de multe lucruri incredibile, dar nu vezi asta … Nu o arată la televizor.”

Cu toate acestea, Faulkner a adăugat că rolul prezidențial tradițional de „consilier-șef” nu părea a fi la fel de important pentru Trump.

„El crede că rezolvarea problemelor economiei este modul în care îi va uni pe toți și îi va duce mai departe. El vrea să restabilească limitele bogăției persoanelor de culoare și să susțină această creștere care se întâmpla în comunitățile negre”, a spus Faulkner. „Așa vrea să abordeze problema asta”, a adăugat acesta, descriind abordarea lui Trump pentru foxnews.com.

 • Actorul Mircea Diaconu și-a anunțat susținerea pentru Alianța pentru Unirea Românilor
  Cunoscutul actor român Mircea Diaconu și-a anunțat susținerea pentru Alianța pentru Unirea Românilor, partidul condus de către unionistul George Simion și conservatorul Claudiu Târziu. „Nu candidez acum la nimic, dar susţin cât pot de tare un grup de tineri pe care i-am remarcat cu câţiva ani în urmă făcând nişte marşuri absolut romantice între Chişinău şi Bucureşti. (…) Acum am ajuns într-un punct care se numeşte marele proiect al românilor. Cel mai mare proiect al românilor a fost proiectul Unirii. Au trecut sute de ani pentru asta. Din păcate, senzaţia mea este, cu durere o spun, că din sută în
 • Coadă imensă la deschiderea unui nou mall în Brașov. Apelul autorităților, ignorat
  Sute de brașoveni s-au așezat la coadă miercuri în centrul orașului pentru a fi printre primii clienți ai noului mall AFI care s-a deschis la ora 15.00, transmite presa locală. Mulți dintre cei aflați la coadă au purtat mască, dar distanța de siguranță de 1,5 metri nu a fost respectată de majoritatea clienților, potrivit imaginilor postate de presa locală. Prefectul de Brașov a cerut ieri localnicilor să nu se înghesuie la deschiderea centrului comercial, la fel ca și nou primar, Allen Coliban, dar cetățenii au format o coadă care a depășit o sută de metri.
 • Luare de ostatici într-o bancă din Georgia. Atacatorii cer 500.000 de dolari în schimbul eliberării
  Indivizi înarmaţi şi neidentificaţi au luat miercuri ostatice circa 20 de persoane într-o bancă în Georgia, potrivit postului TV Mtavari, citat de agenţia Reuters, preluată de Agerpres. Conform poliţiei, este vorba despre o filială a Băncii Georgiei în oraşul Zugdidi. Atacatorii cer 500.000 de dolari în schimbul eliberării ostaticilor şi discuţiile cu ei sunt în desfăşurare.
 • Investigație RISE Moldova: Dodon, marioneta serviciilor ruse
  Pe durata lungii sale cariere politice, deputatul, iar ulterior președintele Igor Dodon, era coordonat de așa-numita „subdiviziune moldovenească” de la Kremlin – structură cu care el, dar și alți politicieni din Republica Moldova, țineau legătura prin intermediari sau chiar direct, se arată într-o investigație semnată de RISE Moldova. Potrivit sursei, deplasările la Moscova erau la ordinea zilei. Doar în 2016 – anul în care a fost ales președinte al Republicii Moldova, Dodon a luat avionul spre capitala rusă de cel puțin 10 ori. RISE Moldova a analizat agenda întâlnirilor pe care actualul președinte a salvat-o într-un telefon BlackBerry de care
 • Trump a reușit să declanșeze un război comercial între SUA și China. Acum a recunoscut că are un cont deschis la o bancă din această țară
  Preşedintele american Donald Trump a recunoscut că are un cont la o bancă chineză, potrivit unui raport al New York Times, citat de BBC.Contul este controlat de Trump International Hotels Management şi a plătit taxe locale între 2013 şi 2015. Contul a fost înfiinţat „pentru a explora potenţialul de oferte hoteliere în Asia”, potrivit unui purtător de cuvânt al preşedintelui american. Trump l-a criticat pe contracandidatul său la preşedinţie, Joe Biden, şi politicile sale faţă de China, înaintea alegerilor din SUA, care vor avea loc pe 3 noiembrie. Alan Garten, avocat al organizaţiei Trump, a declarat pentru NYT că Trump
 • Proteste al medicilor în Spania.„Ne lăsaţi în pielea goală!”
  Sute de medici şi angajaţi din sistemul sanitar protestează în Spania faţă de lipsa de strategie a autorităţilor în condiţiile actualei pandemii. Medicii critică lipsa personalului din spitale şi denunţă extenuarea la care sunt supuşi de mai bine de 7 luni. Cel mai sonor protest a fost la Barcelona, unde medicii rezidenţi şi-au dat hainele jos ca să arate că au ajuns la capătul răbdării. Sute de rezidenţi condamnă lipsa de empatie a guvernului catalan care nu le măreşte salariile de mulţi ani şi îi exploatează de mai bine de jumătate de an în ture fără sfârşit. Rezidenţii catalani sunt
 • Dezvăluiri inedite: Fiul lui Biden ar fi obţinut avantaje financiare în România, Ucraina și China
  Șeful de cabinet al Casei Albe, Mark Meadows, a declarat, în cadrul emisiunii „The Evening Edit” de la Fox Business Network, că în următoarele zile americanii vor afla mai multe detalii despre interesele comerciale de peste hotare ale lui Hunter Biden. Wall Street Journal ar urma să publice un raport săptămâna aceasta despre relaţiile lui Hunter Biden, dar nu este clar dacă la asta se referea Meadows. „Mi se pare fascinant faptul că o parte din banii care par să curgă către familia Biden provin în mare parte din România, din Ucraina şi din China, chiar cele trei ţări în
 • Coronavirus: Număr record de decese în Rusia
  Bilanţ negru pentru Rusia. Ţara a înregistrat un număr record de decese. Date oficiake arată că în ultimele 24 de ore au fost 317 decese cauzate de Covid-19, atigând cel mai mare prag de la începutul epidemiei. Bilanţul record de morţi vine la o zi după ce Rusia a înregistrat cea mai mare creştere de noi infecţii. Infecţiile din ultima zi s-au ridicat la 15.700, iar numărul total de cazuri Covid-19 constatate până acum în ţara cu aproximativ 144 de milioane de locuitori a crescut la 1.447.335. Conform datelor oficiale, 24.952 de ruşi au murit din cauza bolii. Numărul total
 • Semnificații istorice pentru ziua de 21 octombrie
  1496: Se năștea navigatorul spaniol Hernando Desoto (d. 1542) 1520: Navigatorul portughez Fernão Magellan descoperea strâmtoarea care îi poartă şi astăzi numele 1805: Începea bătălia de la Trafalgar, în urma căreia amiralul englez Viscount Nelson învingea flotele franceză şi spaniolă 1833: Se năștea Alfred Nobel, chimist și industriaș suedez, inventatorul dinamitei și fondatorul Premiului Nobel (d. 1896) 1925: Se năștea cântăreața cubaneză Celia Cruz, supranumită Regina muzicii salsa (d. 2003) 1925: Se năștea soprana Virginia Zeani, una din cele mai prestigioase artiste ale scenei lirice din anii ’50, ’60 și ’70 ai secolului al XX-lea 1931: Înceta din viaţă Arthur Schnitzler, scritor austriac care a transpus principiile psihanalizei în literatură (n. 1862)
 • Clanurile mafiote domină Ilfovul. Poliția mână în mână cu infractorii
  Ghița Marian este un cetățean din Ciolpani, județul Ilfov. El acuză primarul din comună că a dat comandă să fie bătut. În imagini se poate observa cum cetățeanul este grav bătut, plin de sânge. El acuză poliția din Ilfov că spală pe infractori și îi protejează, că le ascunde faptele. Și așa este: clanurile mafiote domină la moment județul Ilfov. Ele investesc sume colosale în partidele politice și au pus stăpânire pe mai multe administrații locale. De multe ori PNL și PSD sunt doar reflexii ale unor clanuri mafiote cu interese locale și județene. Ghiță Marian din Ciolpani este doar
 • Metrorex anunță măsuri noi pentru prevenirea aglomerației
  Metrorex vine cu noi măsuri pentru a preîntâmpina supraaglomerarea pe peroane, în vederea limitării riscului de răspândire a coronavirusului. Călătorii vor fi în permanență avertizați să păstreze distanța și se va limita, după caz, accesul în staţiile de metrou, când situația o impune.  Măsurile se vor aplica de marți, 20 octombrie, și au drept scop prevenirea supraaglomerărilor, în vederea limitării riscului de răspândire a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 pe parcursul călătoriei cu metroul. Conform unui comunicat de presă al societăţii de transport, personalul Metrorex cu atribuţii în supravegherea accesului în staţii, personalul de conducere a trenului, precum şi alt personal Metrorex vor
 • DNA cere ridicarea imunității lui Nicolae Bănicioiu, acuzat de trafic de influență
  DNA a anunțat marți că a cerut Parlamentului ridicarea imunității pentru un deputat acuzat de trafic de influență și luare de mită în formă continuată, în perioada în care era ministru. Este vorba de Nicolae Bănicioiu, fost ministru al tineretului și sportului, dar și al sănătății în guvernele Ponta. Investigația procurorilor DNA vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte de corupție în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice situate pe raza Municipiului București și a județului Ilfov și aflate în subordinea Ministerului sănătății. DNA cere Camerei Deputaților ridicarea imunității lui Bănicioiu pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale.
 • Fenomen spectaculos pe cer, în această noapte. Ce sunt Orionidele și unde le puteți vedea cu ochiul liber
  Unul dintre cele mai așteptate fenomene astronomice ale anului are perioada de maximă vizibiltate în această noapte: Orionidele, o ploaie de „stele căzătoare”. Acest curent este cunoscut pentru meteorii foarte strălucitori pe care uneori îi produce, un motiv în plus pentru a-l observa. Astronomul Adrian Șonka spune că Orionidele pot fi văzute cu ochiul liber, dar pentru acest lucru e nevoie să ieșim din oraș, unde poluarea luminoasă este foarte puternică. „Trebuie să ieșim în afara orașului și să ne uităm cu ochiul liber, în următoarele două nopți. Cel mai bine e după ora 1 dimineața, să ne uităm spre
 • Rusia acuză SUA că vor să instige la o revoluție în Republica Moldova
  Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse (SVR) a acuzat marți SUA că vor să instige la o revoluție în Republica Moldova, în contextul alegerilor prezidențiale ce vor avea loc aici pe 1 noiembrie. „SUA continuă să se amestece fără nicio reținere în treburile interne ale unei țări prietene a Moscovei (…). Astăzi vedem că americanii orchestrează un scenariu revoluționar pentru Republica Moldova în noiembrie”, a declarat, potrivit unui comunicat, șeful SVR, Serghei Narâșkin, relatează AFP. Alegerile prezidențiale din Republica Moldova vor avea loc pe 1 noiembrie, principalii favoriți fiind președintele în exercițiu, Igor Dodon, considerat prorus, și fosta șefă a
 • Curtea Constituțională a respins, cu unanimitate de voturi, sesizarea Avocatului Poporului împotriva legii carantinării: Sunt constituționale atât internarea obligatorie, cât și detașarea medicilor
  Curtea Constituțională (CCR) a respins marți ca neîntemeiată, cu majoritate de voturi, sesizarea Avocatului Poporului împotriva legii carantinării, stabilind că atât internarea obligatorie a pacienților infectați cu o boală contagioasă, cât și detașarea obligatorie a medicilor, sunt constituționale. Comunicatul oficial al CCR: În ziua de 20 octombrie 2020, Plenul Curții Constituționale, în cadrul controlului posterior promulgării, cu unanimitate de voturi în ceea ce privește dispozițiile art.8 alin.(3)-(9) și ale art.19 alin.(2)-(6) din Legea nr.136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic și cu majoritate de voturi în ceea ce privește dispozițiile art.19 alin.(1) din
%d blogeri au apreciat: