Trump: „Nu a mai fost niciodată un moment în care doi candidați să fie atât de diferiți”

„Biden s-a transformat într-un radical de stânga”, a avertizat președintele SUA Donald Trump în cadrul discursului de marți din Grădina Trandafirilor.

Președintele Trump s-a abătut de la discursul stabilit marți după ce a anunțat un nou proiect de lege împotriva Chinei pentru atacarea presupusului candidat la președinție, democratul Joe Biden, pentru recentele sale propuneri legislative. Trump l-a acuzat pe Biden că urmează direcția senatorului Vermont Bernie Sanders și pe cea a senatoarei New York Alexandria Ocasio-Cortez și a altor lideri progresivi.

În comentarii similare celor făcute cu ocazia altor mitinguri din campanie, Trump și-a atacat rivalul democratic pentru propunerile sale legislative privind imigrația, reforma justiției penale și schimbările climatice, printre alte probleme.

„Biden s-a transformat într-un radical de stânga”, a declarat Trump în Grădina Trandafirilor, în timp ce critica propunerile lui Biden din ultima săptămână. „Nu a mai fost niciodată un moment în care doi candidați să fie atât de diferiți.”

Reprezentanții campaniei lui Biden au transmis ulterior un răspuns la comentariile lui Trump.

„În declarația de astăzi care se presupunea că va fi despre China, a existat un subiect pe care președintele Trump nu a reușit să-l ocolească: Joe Biden, al cărui nume l-a invocat de aproape 30 de ori. Întreaga scenă spune mai multe despre Donald Trump decât a spus acesta despre orice alt subiect”, au transmis oficialii campaniei lui Biden.

„Ceea ce am auzit astăzi în Grădina Trandafirilor nu este o declarașie specifică deloc pentru un președinte. Am ascultat un politician care simte că pierde re-alegerea și care este furios pe propriul său răspuns nepotrivit în fața pandemiei de coronavirus din cauza căreia evenimentele de campanie pe care le dorește atât de mult au fost anulate”.

Comentariile lui Trump vin la câteva ore după ce Biden a lansat marți un plan de 2 trilioane de dolari pentru a stimula investițiile în energie sustenabilă și pentru a stopa emisiile care dăunează climei, de la centralele americane, până în 2035.

„Când Donald Trump se gândește la schimbările climatice, singurul cuvânt pe care îl poate găsi este„ farsă”. Eu când mă gândesc la schimbările climatice, mă gândesc la locuri de muncă”, a transmis Biden reporterilor.

Pachetul climatic a fost adăugat la o serie de propuneri legislative, pe care Biden le-a lansat. Printre acestea este inclus un plan de 700 de miliarde de dolari dezvăluit săptămâna trecută, care ar crește achiziția de bunuri din SUA și va investi în noi cercetări și dezvoltare, noteză foxnews.com.

%d blogeri au apreciat: