InternaționalȘtirile 60m.RO

Trump a reușit să declanșeze un război comercial între SUA și China. Acum a recunoscut că are un cont deschis la o bancă din această țară

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut că are un cont la o bancă chineză, potrivit unui raport al New York Times, citat de BBC.
Contul este controlat de Trump International Hotels Management şi a plătit taxe locale între 2013 şi 2015.


Contul a fost înfiinţat „pentru a explora potenţialul de oferte hoteliere în Asia”, potrivit unui purtător de cuvânt al preşedintelui american. Trump l-a criticat pe contracandidatul său la preşedinţie, Joe Biden, şi politicile sale faţă de China, înaintea alegerilor din SUA, care vor avea loc pe 3 noiembrie.

Alan Garten, avocat al organizaţiei Trump, a declarat pentru NYT că Trump International Hotels Management a „deschis un cont la o bancă chineză care are birouri în Statele Unite pentru a plăti impozitele locale”.
„Nu s-au concretizat niciodată tranzacţii sau alte activităţi comerciale şi din 2015 biroul este inactiv,” a spus Garten. „Deşi contul bancar rămâne deschis, acesta nu a fost folosit niciodată în niciun alt scop”, a declarat el pentru NYT.

Back to top button