Internațional

Trump a refuzat oferta lui Zelenski de a vizita Ucraina

Fostul președinte american Donald Trump a refuzat oferta președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a veni la Kiev și de a constata personal că războiul nu poate fi încheiat în 24 de ore, transmite BBC.

„Am un mare respect pentru președintele Zelenski, dar cred că ar fi nepotrivit să călătoresc în Ucraina în acest moment”, a declarat Trump într-un comunicat, citat de portalul Newsmax. „Administrația Biden lucrează în prezent cu el, iar eu nu aș vrea să creez un conflict de interese”.

Anterior, Zelenski a reamintit la NBC News afirmația lui Trump potrivit căreia ar putea pune capăt războiului în 24 de ore dacă ar deveni președinte. Președintele ucrainean a spus că ar avea nevoie de 24 de minute pentru a-i demonstra lui Trump că acest lucru este imposibil.

„Dacă ar putea veni aici, mi-ar lua … 24 de minute pentru a-i explica președintelui Trump că nu va fi capabil să rezolve acest război” El nu poate asigura pacea din cauza [președintelui rus Vladimir] Putin”, a spus el.

În timpul interviului, președintele ucrainean a cerut din nou mai mult ajutor din partea Statelor Unite, afirmând că, după Ucraina, Rusia „va ataca țările NATO”. Președintele american, Joe Biden, a cerut Congresului să voteze un ajutor suplimentar de 61 de miliarde de dolari (57 de miliarde de euro) pentru Kiev, după săptămâni de paralizie în Camera Reprezentanților.

Joi, 2 noiembrie, republicanii au adoptat în Camera Reprezentanților a SUA un pachet financiar doar pentru Israel, deși Joe Biden cere ca acest ajutor să fie aprobat la comun, alături de fondurile pentru Ucraina și partenerii din Asia. Cu toate acestea, măsura conservatorilor are foarte puține șanse de reușită, deoarece liderul democrat a amenințat deja că se va opune cu veto la acest proiect.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button