Politică

Tribunalul Vaslui a decis: Baronul-șpăgar Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu

Tribunalul din Vaslui a luat o decizie în cazul fostului președinte al PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, care este acuzat de luare de mită. Vineri, instanța a decis menținerea arestului la domiciliu în cazul acesta, dar această decizie nu este definitivă.

„Menţine măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Buzatu Dumitru. Măsura arestului la domiciliu va fi verificată în termen de 30 de zile conform art. 207 alin. 6 raportat la art. 222 alin. 12 Cod procedură penală. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în decizia instanţei.

Tribunalul Vaslui a decis, pe 15 aprilie, plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mită, aflat până atunci în arest la Penitenciarul Vaslui, decizie menţinută ulterior de Curtea de Apel Iaşi.

Tribunalul Vaslui a dispus o serie de interdicţii pentru Dumitru Buzatu odată cu decizia plasării acestuia în arest la domiciliu.

Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant. Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pe 23 septembrie 2023, în urma unei decizii date de Tribunalul Vaslui. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button