Trenul de aterizare al unui Boeing a cedat pe Aeroportul Băneasa

Un avion Boeing 767 care aparține companiei Omni Air a rămas pe pista Aeroportului Băneasa, după ce trenul principal de aterizare din partea stângă a suferit avarii la aterizare, relatează boardingpass.ro.
La bordul avionului care venea din Kabul, Afganistan, se aflau 84 de oameni, printre care și militari americani, care au fost debarcați în siguranță pe tobogane.
Avionul, înmatriculat N423AX, a aterizat la ora 14:55 pe Aeroportul Băneasa după un zbor de 5 ore și jumătate de la Kabul, Afghanistan.
După realimentare, aeronava urma să decoleze spre Washington DC, în Statele Unite.
„Un avion care făcea o cursă cu regim special, la aterizare a avut probleme cu trenul principal, aşa că a blocat pista. Au fost 84 de pasageri evacuaţi în siguranţă. Echipajele de pompieri şi ambulanţa au fost prezente, nu a fost nevoie de intervenţie. Acum investighează cei de la AIAS (Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile)”, a declarat Valentin Iordache, purtător de cuvânt la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.
Sursa: Mediafax
- Guvernul dă înapoi 1,5 miliarde lei după ce CCR a declarat supraimpozitarea din energie neconstituționalăStatul român este obligat să returneze cel puțin 1,5 miliarde de lei companiilor din energie, după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală taxa impusă prin OUG 27. Este vorba despre contribuția la Fondul de Tranziție Energetică, o măsură gândită în grabă, fără temei legal solid, care a generat haos fiscal și nesiguranță pentru investitori. Taxa …
- Românii, din nou buni de plată: guvernul scumpește distribuția gazelor, dar promite că nu se simteDe la 1 iulie, tarifele de distribuție a gazelor naturale cresc din nou. ANRE a aprobat majorarea cu 0,005 lei/kWh, motivând cu inflația, investițiile în rețea și scăderea consumului. E același discurs folosit de fiecare dată când se mai pune o cărămidă în povara facturilor românilor. Oficial ni se spune că prețul final rămâne plafonat …
- Guvernul “restructurează” aparatul bugetar, dar cifrele spun altceva: creștere mascată de mii de posturiLa finalul lunii aprilie 2025, aparatul bugetar cuprindea 1.306.000 de posturi ocupate – cu doar 7 mai puține decât în martie și cu 659 mai puține decât în decembrie 2024 . Pe hârtie, autoritățile promit restructurare și eficientizare, dar în realitate asistăm la o stagnare mascată sub bagheta birocratică a guvernului. Decalajul dintre discurs și …
- Băncile române, profituri uriașe în timp ce clienții suportă costuri – o explozie a inechitățiiAnul 2024 a consemnat profituri record de peste 14 miliarde lei pentru sistemul bancar, pe fondul dobânzilor ridicate și creditelor scumpe. În primele trei luni ale lui 2025, cele mai mari bănci (Banca Transilvania, BCR, BRD, Raiffeisen, ING, UniCredit) au înregistrat un profit net de 3,7 miliarde lei, din care doar categoria „top 6” a …
- De ce refuză statul român să cumpere autobuze și trenuri românești?Într-o țară care se plânge constant de lipsa de locuri de muncă, de sărăcie și de exodul forței de muncă, statul român continuă să cumpere autobuze și trenuri din Turcia, Polonia, Germania sau Franța – oricunde, mai puțin din România. Producătorii autohtoni de vehicule de transport în comun, precum Roman Brașov sau Electroputere VFU Pașcani, …