Economie

Tranzacțiile imobiliare au scăzut, dar a crescut interesul față de case

În ultima lună tranzacțiile imobiliare s-au redus cu 65% față de aceeași perioadă a anului trecut. Se întâmplă acest lucru datorită restricțiilor de circulație impuse.

Cu toate acestea a crescut în mod semnificativ interesul față de achiziția de case.

Criza sanitară împinge pe români din blocurile aglomerate către cartierele de case. Interesul față de achiziția de locuințe pe pământ, cu o curte proprie, a cresc în mod semnificativ.

Că e vorba de fuga de posibile surse de infectare sau de dorința de izolare într-un spațiu mai larg și care dispune și de curte, efectul este unul benefic pentru vânzătorii de case.

Deși a început cu o înghețare totală, în ultima perioadă piața a început să se miște. Se fac vizite mai puține, se studiază și se comunică mai mult online, dar viața nu se poate opri aici.

Criza sanitară modifică dinamica de consum în piața imobiliară. Se caută mai nou locuințe pe pământ cu o curte proprie. Oamenii renunță la ideea achiziției unui apartament, alții vor să renunțe la viața de bloc.

Există și mulți români întorși acasă cu bani și gândul de a se stabili definitiv. Sătui de viața de hoinar mulți sunt dispușu să își încerce norocul și acasă.

Cele mai căutate proprietăți imobiliare sunt casele cu trei dormitoare și cu prețuri ce se învârt în jurul valorii de 80 000 de euro.

În zona de Nord a Bucureștiului poți găsi case și la prețuri mai mici. Există case cu două dormitoare cu prețuri și de la 67 000 de euro. Practic poți să îți cumperi o casă pe pământ, într-o zonă în creștere, dar la prețul unui apartament.

Managerii de la Dacia anunță reluarea producției.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button