Politică

Transportatorii și fermierii continuă și astăzi protestele. Mobilizare uriașă de forțe la nivelul întregii țări: care sunt punctele fierbinți

Fermierii și transportatorii protestează, pentru a opta zi consecutiv pe șoselele din România. Protestatarii spun că vor veni tot mai mulți la București, din întreaga țară, dacă nu le vor fi soluționate revendicările. Câteva porți de acces din Portul Constanța au fost blocate de camioanele protestatarilor, acolo unde a fost scandal cu polițiștii, iar 50 de șoferi au rămas pietoni pentru patru luni. Între timp lista revendicărilor crește de la o zi la alta, iar oamenii vor să vină în capitală cu utilajele la un protest autorizat. Nicușor Dan a respins însă cererea lor, pe motiv că există riscul ca Piața Victoriei să se prăbușească. 

Centrul Infotrafic informează miercuri dimineaţă că traficul rutier este restricţionat în două judeţe din cauza protestelor transportatorilor şi fermierilor.

Este vorba de Ilfov, pe DN 2 – Afumaţi, unde banda 1 a sensului de mers către Capitală este ocupată de autovehiculele parcate, circulaţia desfăşurându-se pe banda 2, şi de Suceava, pe DN 2 – Vama Siret, unde sensul de ieşire din ţară este ocupat de autovehiculele protestatarilor şi se poate circula pe un singur fir, alternativ pentru ambele direcţii.

Aproximativ 250 de camioane aşteptau, marţi la prânz, să intre în Ucraina, prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret, însă accesul acestora a fost blocat ca urmare a protestului agricultorilor.

La Constanța, protestatarii nu cedează. Zeci de camioane au blocat mai multe porţi de acces în Portul Constanţa pentru a doua seară consecutiv. La poarta cinci, s-a iscat însă un scandal uriaș între manifestanți și oamenii legii. 50 de șoferi au rămas fără permis, iar protestatarii susțin că jandarmii le-au întins o cursă.

Și tot în portul Constanța, protestatarii caută soluții pentru a nu pleca acasă. Oamenii și-au făcut ceai în plină stradă pentru a se încălzi. În Afumaţi, la un pas de centura Capitalei, mai multe camioane și utilaje au continuat să blocheze circulaţia.

Traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei din Vama Siret este blocat de zeci de tractoare şi utilaje agricole care au continuat să ocupe trei din cele patru benzi de circulaţie, pe porţiunea cuprinsă între oraşul Siret şi vamă, astfel încât accesul camioanelor către şi dinspre Ucraina este blocat.

Și angajații companiilor de ride sharing de la Suceava s-au alăturat în semn de solidaritate protestului.

@emanuel975 #protest #vama #siret ♬ original sound – zen™

Între timp protestatarii au depus o cerere la primăria Capitalei pentru a manifesta în Capitală cu aproximativ 15 mii de utilaje, însă aceasta a fost respinsă de Nicușor Dan pe motiv că există riscul ca Piața Victoriei să cadă sub greutatea numărului uriaș de autovehicule. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button