Politică

Transportatorii care vor RCA mai mic anunță că își continuă protestele și se regrupează la Afumați

Fermierii care protestează cer și ei diverse facilități, printre care:

1. Alinierea legislației românești la cea europeană, din punctul de vedere al circulației utilajelor agricole pe drumurile publice, prin echivalarea categoriei B cu TR și categoriei B1 cu TR1.

2. Înregistrarea utilajelor agricole pe bază de factură de proveniență și nu obligativitatea înmatricularii la primărie cu carte de identitate si ITP.

3. Înlăturarea, prin prevedere legală, a obligativității inspecției tehnice periodice, având în vedere că aceasta se realizează prin eliberarea unui document printat, conform documentelor producătorului.

Citește aici lista integrală de solicitări ale fermierilor. De notat că fermierii care protestează la intrarea în București nu reprezintă o anumită asociație. Printre organizatorii protestului fermierilor se numără Dănuț Andruș, din comuna Păltiniș (județul Botoșani)

Ce spun transportatorii

Mai mulți reprezentanți ai unor firme de transportat continuă protestele demarate miercuri, iar în acest moment se regrupează la intrarea în Capitală, la Afumaţi, a declarat vineri pentru Agerpres Alex Perţea, reprezentantul transportatorilor care participă la protest. Unii transportatori au declanşat miercuri proteste spontane, fiind nemulţumiţi de evoluţia preţului la RCA.

Pe de altă parte, prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a declarat la Antena 3 că e nevoie de autorizarea unui protest pe baza unei solicitări la primărie. ”Orice tranzitare a Bucureștiului cu autovehicule de mare tonaj necesită o autorizare specială. Se plătește o taxă de tranzit, se autorizează și se poate trece. Suntem atenți pentru ca un protest care poate avea rațiuni justificate nu trebuie denaturat sau confiscat de anumite forțe politice”, a spus Hopincă.

Tot vineri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că nu i-a cerut nimeni să autorizeze un protest al fermierilor şi transportatorilor.

Alex Perțea, reprezentant al transportatorilor care protestează, a declarat pentru Agerpres că „suntem la intrare în Capitală. Suntem în curs de regrupare pentru a ne continua protestul. Ca şi locaţie nu suntem foarte hotărâţi care este direcţia din acest punct. Momentan suntem în regrupare. Suntem în zona Afumaţi, chiar la intrare, pe centură”.

Întrebat dacă protestatarii se îndreaptă spre Guvern, el a menţionat că transportatorii nu s-au hotărât în această direcţie şi că „există o posibilitate, nu au nimic organizat în acest sens”. El a mai spus că în acest moment la protest participă 70-80 de persoane, 30-40 de tractoare şi aproximativ 50 de camioane.

Reamintim că, în paralel, are loc și un protest al unor fermieri. Reprezentanţii unor organizaţii agricole reprezentantive au anunţat că nu au nicio o legătură cu protestul spontan anunţat în mediul online de fermieri din mai multe zone ale ţării, însă au confirmat participarea unor fermieri din organizaţiile lor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. Este rușinos ca nici pana acum ,moderatorii televiziunilor ex,korpos de la România tv ,ori colegul Bistrițeanu ,ori Laura Duță nu înțeleg ca un echilibru este necesar, își depășesc cu mult rolul de prezentatori;aproape ca se cred instanțe de judecată, cum s-au comportat cu un protestatar, fermier din București!mai aveau puțin și dădeau sentința….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button