Politică

Traian Băsescu: Cetățenilor R. Moldova nu o să le fie mai rău într-o Românie reunificată decât acum

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, joi, că drumul european pe care a pornit Republica Moldova este prea lung, iar soluția de viitor pentru această țară este reunificarea cu România.

„Soluția de viitor pentru Republica Moldova, când politicienii de pe ambele maluri ale Prutului vor avea curaj, este reunificarea țării. Să știți că acest drum european, care a fost deschis Republicii Moldova, este un drum mult prea lung, Nici istoria, nici capacitatea de rezistență a cetățenilor Republicii Moldova nu este de natură să fac să mai aștepte 20 de ani până intră în UE, cam atât i-a trebuit României, care avea resurse mult mai mari”, a spus Traian Băsescu.

„Cetățenilor Republicii Moldova nu o să le fie mai rău într-o Românie reunificată decât în Republica Moldova acum, iar perspectivele României sunt mai solide. Gândiți-vă, România are acum la dispoziție 30 de miliarde de euro pentru a trece criza, pe care să îi cheltuiască până în 2025. România are resurse financiare să suporte reunificarea, ca soluție”, a precizat Traian Băsescu.

„Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Republica Moldova a demonstrat prin atitudine şi acţiune că este un stat mai european chiar decât unele dintre statele membre sau candidate. Cer ca Uniunea Europeană să acorde Republicii Moldova statutul de «ţară candidată pentru aderare la UE», în conformitate cu art. 49 din Tratatul Uniunii Europene”, a transmis atunci Traian Băsescu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button