Social

Topul marilor cununii: Cu nunta de la Măciuca am surclasat toată aristocrația europeană

Cele mai mari nunți în Europa aparțin, de regulă, marilor case regale și există un clasament bine determinat în funcție de numărul de participanți, costuri ori de urmăritori ai transmisiilor televizate. George Simion, liderul AUR, nu e os regal, dar poate fi viitor președinte, cine știe?, așa că ar putea fi înscris în cursa pentru nunta cu cei mai mulți participanți. Iar odată înscris, iată-l cîștigător detașat.

Nunțile europene cu cei mai mulți invitați:

9. Prințul Albert II și Charlene Wittstock, Monaco
S-au căsătorit în 2011 în curtea Palatului medieval din Monaco în prezența a 450 de invitați.

8. Prințul Rainier III și Grace Kelly, Monaco
Cuplul a făcut schimb de jurăminte la Catedrala Sf. Nicolae în 1956, nunta a durat două zile și au participat 600 de invitați, între care Cary Grant, Ava Gardner și Aristotel Onassis.

7. Prințesa moștenitoare Victoria și Daniel Westling, Suedia
Cununia a avut loc la Catedrala Storkyrkan din Stockholm, Suedia, în 2010. Au fost 1.200 de participanți la această nuntă regală.

6. Prințul moștenitor Pavlos și Marie-Chantal Miller, Grecia
Nunta regală a avut loc în 1995 la Catedrala Sf. Sofia din Londra, cu o recepție la Palatul Hampton Court pentru 1.200 de invitați.

5. Prințul Felipe și Letizia Ortiz Rocasolano, Spania
S-au căsătorit în 2004 la Catedrala Santa María la Real de La Almudena din Madrid în prezența a 1.200 de invitați.

4. Prințul William și Kate Middleton, Marea Britanie
Nunta cuplului regal a avut loc în 2011 la Westminster Abbey, aproape 1.900 de invitați au asistat la locul de desfășurare.

3. Prințul Harry și Meghan Markle, Marea Britanie
Nunta a avut loc la Capela Sf. Gheorghe din Windsor în 2018. Cuplul a schimbat jurămintele în prezența a 600 de invitați în Capelă, alți 2.000 de oameni sărbătorind în fața Castelului Windsor.

2. Prințul Charles și Lady Diana Spencer, Marea Britanie
S-au căsătorit la Catedrala Sf. Paul în 1981, 3.500 de persoane au participat la nunta de la Westminster Abbey.

Și marele cîștigător…

1. Președintele AUR, George Simion, și Ilinca Munteanu, RomâniaNunta și cununia religioasă au avut loc pe dealurile din satul Măciuca, Vîlcea, cu participarea a cca.5000 de nuntași. Invitații au servit tocană de vânat preparată într-un ceaun de două tone, grătar de berbecuț și porc, mititei, bere, vin alb și roșu și au avut parte de plimbări cu balonul cu aer cald, demonstrație de echitație și plimbări cu calul și teatru de păpuși pentru copii. (B.I.)

PS. Ca o mică completare de la fața locului: Au fost peste 10 mii de români la nunta de AUR a României. Oamenii veneau și plecau, iar spre seară au venit foarte mulți români din zonele învecinate. Era imposibil să faci o contorizare. Nu s-au mai împărțit nici brățări la un moment dat. Nunta Ilincăi și George Simion va rămâne în istorie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button