Internațional

Tone de deşeuri provenite din Germania şi Italia, blocate să intre în România

Autorităţile din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au blocat introducerea în ţară a două transporturi de deşeuri provenite din Germania şi Italia, în total peste 35 de tone, pentru că şoferii nu aveau documente legale de intrare în România,, informează Agerpres.

Ambele automarfare erau conduse de cetăţeni români, care au declarat că transportă compresoare uzate şi panouri fotovoltaice de la diferite societăţi comerciale din Germania şi Italia pentru firme din România.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 35.300 kg de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, a informat, luni, Poliţia de Frontieră Arad.

Autorităţile au dispus întoarcerea deşeurilor la expeditorii din cele două ţări.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button