Știrile 60m.RO

Titus Păunescu (AUR) prezintă adevăratul raport de țară: PSD și PNL au dat startul la minciuni

Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu a prezentat, în cea mai recentă declarație politică, adevăratul raport de țară, care contrazice realizările mincinoase ale coaliției PNL-PSD-UDMR. Realitatea este că România riscă să piardă 12 miliarde de euro (din exercițiul financiar 2014-2020) din cauza incompetenței politicienilor care au fost la putere în acești ani. Între 2014 și 2018, PSD-ul a avut șapte prim-miniștri – Victor Ponta, trei mandate, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Mihai Fifor și Viorica Dăncilă, iar prin sateliții săi, UNPR și ALDE, încă doi, Gabriel Oprea, două mandate și Sorin Câmpeanu!

Deputatul AUR face o radiografie a situație în care se află România astăzi, care îi afectează pe toții românii. În primul rând, deși avem o datorie publică record, guvernanții noștri se împrumută cu 1000 de euro pe secundă, ceea ce a dus la creșterea inflației 13,8% în aprilie 2022. Ne împrumutăm la dobânzi de 8,1%, cele mai mari din UE. În acest timp, datoria externă a trecut de 50%, faţă de 35% acum doi ani, investițiile au scăzut cu 7% faţă de anul trecut, ROBOR a ajuns la 5,9 % la sfârşitul lui mai, iar gradul de colectare la bugetul de stat- 29-30%!

Deși ne împrumutăm într-un ritm alert, banii nu ajung unde ar trebui. Astfel educația a ajuns la un minimum de calitate! „O recunoaște chiar ministrul educației, dl. Sorin Câmpeanu, atunci când afirmă că învăţământul online a fost o catastrofă educaţională, dar cine este de vină pentru acest lucru uită să specifice!”, a punctat Păunescu.

Deputatul nu a uitat nici de pachetul „Sprijin pentru România” prezentat cu emfază de către PSD: aceste măsuri ajutorare a populației sunt praf în ochi și nu numai că nu compensează nici măcar inflația, dar se bazează pe împrumuturi!

„Acesta este adevăratul raport de țară, și nu minciunile înșirate în pseudo-rapoartele de țară ale PSD și PNL! Vă dați oare seama că singurul mediu concurențial a fost cursa contra cronometru pentru cine prezintă mai repede aceste rapoarte?! Nimeni din coaliția de guvernare n-a alergat pentru a îmbunătăți viața românilor, cât s-a alergat pentru a se fura startul la prezentarea acestor minciuni!”, a subliniat Titus Păunescu. Singura șansă este ca în 2024 să vină la guvernare o nouă generație politică și se va face #dreptatepentruRomânia!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button