Știrile 60m.RO

Titus Păunescu (AUR): Dincolo de limbajul de lemn, guvernarea PSD-PNL nu are soluții pentru criza economică

Dincolo de limbajul de lemn, guvernarea PSD-PNL nu are soluții pentru criza economică – acesta este concluzia deputatului AUR Titus-Păunescu, după ce a analizat răspunsul transmis de către Ministerul Economiei la întrebarea: „ce măsuri veţi adopta pentru reducerea ponderii datoriei publice în produsul intern brut?”.

Titus Păunescu a solicitat ministrului Economiei, Florin Spătaru, un punct de vedere privind programul de guvernare al Guvernului Ciucă, în contextul în care datoria publică a României a depășit 50% din PIB, și a cerut informații despre măsurile ce vor fi adoptate pentru redresarea situației. Deputatul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că PSD și PNL se împrumută la cele mai mari dobânzi din UE, în loc să-și propune corecția cheltuielilor care ar putea duce aparatul de stat mai aproape de nivelul veniturilor.

Punctul de vedere transmis de către Ministerul Economiei este formulat într-un limbaj de lemn și nu conține nici măcar o măsură care ar viza reducerea ponderii datoriei publice în produsul intern brut. Astfel, ministerul în cauză, „urmăreşte atingerea obiectivelor asumate în Programul de guvernare 2021-2024 de Coaliţia pentru rezilienţă, dezvoltare şi prosperitate, de a construi o economie stabilă şi a consolida baza industrială pe care România o are în prezent, contribuind astfel la diminuarea datoriei publice prin creşterea contribuţiei economiei la veniturile statului”, se arată în răspunsul oficial.

Totodată, se punctează faptul că Ministerul Economiei „încurajează investiţiile in producţia din domeniile de vârf şi se implică activ In reindustrializarea României şi atragerea proactivă de investiţii strategice şi crearea unor ecosisteme industriale şi a unei reţele de hub-uri industriale si de inovare”.

O dovadă în acest sens o reprezintă semnarea memorandul dintre Guvernul României şi EIT InnoEnergy, unul dintre principalii investitori în domeniul energiei sustenabile la nivelul Uniunii Europene, eveniment la care au participat și reprezentanți ai Ministerului Economiei.

Alianța PSD-PNL este una a incompetenței. Este nevoie de o guvernare care să lasă deoparte limbajul de lemn și să vină cu măsuri pentru depășirea acestei crize în care ne adâncim. AUR este singurul partid care are un program de guvernare aplicat”, a punctat deputatul AUR Titus Păunescu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button