Politică

Tișe și Boc, desfințați pe net: Clujul pute SMART! Actorul Bob Rădulescu: „La Cluj, putie a Tișeat”

Asta a scris actorul Bogdan Bob Radulescu azi pe pagina de Facebook, dand startul unui val de ironii amare din partea clujenilor suparati ca tot orasul PUTE ingrozitor a cacat.

Garda de Mediu se ascunde, asa cum o fac si corifeii administrativi Boc si Tise, singurii vinovati de mizeria olfactiva si administrativa din jurul problemei gunoaielor. Si-au batut joc cei doi de clujeni, dar vremea calduroasa le da azi o palma nasoala de imagine, speram una care va fi tinuta minte in prag de alegeri.

Pe Facebook si Twitter e „festival” de mumu la adresa celor doi baroni de Cluj:

Marian Lechintan a compus chiar si o poezie:

Clujul pute a cinci stele
„Sunt bășini de Răchițele”
Urlă-n cor gurile rele
Și cu jalba in proțap
Vată-n nas și clop în cap
Dai să intri la conac.
„Nincs it Boc” ! te ia răstit,
Doamna vice cu-n sughit,
Îi las jalba pe birou,
Dau să ies, dar iar mi-e rău
Și mă-ntreb neîmpăcat
De ce Boc e un căcat?!

Emil Moldovan zice mucalit:

Nici mie nu-mi plac Boc și Tișe, dar că „TOȚI CLUJENII se plâng de miros” e exagerat și nedrept. Eu tocmai am vorbit cu doi prieteni din Grigorescu care mi-au spus că nici vorbă, chiar dimpotrivă, aerul e foarte curat și în ciuda caniculei, se simt foarte bine la mare.

Profesorul Irimie Popa de la FSEGA:

„Cluj -Napoca- zicala zilei:”Lauda de sine nu miroase a bine”

Oraș de cinci stele………căzătoare! Miroase a rahat progresist, servit în cascadă, de 20 ani(douășdani), la Cluuuuj! Astăzi, laboraoarele Pata-Rât!
Cică este numai o campanie de stârpirea țânțarilor și a rozătoarelor!
Să vină Untoldistanul înapoi, era mai fain mirosul de iarbă!
România, UE, Mediu, Dezvoltare durabilă, Ecologie…………….
În tot acest timp, mirosul de transpirație din autobuze, nu că acela ar fi plăcut, cică, este aspru pedepsit!
Gozul de sub marele preș al Clujului a început să pută!
#efainlacluj”.

Jurnalistul Razvan Dragos de la NCN zice si el „de bine”:

„Pute atât de infect în cloaca numită Cluj-Napoca, încât parcă nu m-am dat cu parfum. Și eu sunt pasionat de parfumuri, azi am făcut chiar layering cu două. Asta e, va trebui să mă resemnez că tot orașul e dat cu #EauDeTișe și #EauDeBoc.”

Lonca Sergiu:

O SĂ se disperseze. Nu miroase de la groapa ecologica. A trecut wizzul pe deasupra orasului si era un domn la toaleta cu probleme de balonare si crampe abdominale.

Singurul clujean uracios care nu are chef de glume e redactorul nostru sef, Victor Lungu, care ne reaminteste pe pagina sa de Facebook ca:

De fapt, în legătură cu problema deșeurilor din Cluj, pe masa DNA stau încă din 2014 mai multe plângeri penale şi sesizări ale conducerii Consiliului Judeţean Cluj – de pe vremea în care ex-președintele acestui for se întreba unde s-au dus 18 milioane de lei plus altele 111 milioane de lei pierduţi din finanţarea UE pentru ce se dovedește a fi azi noua groapă de gunoi a Clujului, nu Centru de Management Integrat al Deșeurilor.
Plângerile erau din 2014, procurorii DNA s-au trezit din somn în 2017 și s-au apucat de audieri. Poate în trei ani, cei care aveau ceva de declarat, au reușit să uite, sau să se acopere cu hârtii.
După un an, obosiți de muncă, procurorii DNA STS Cluj au clasat dosarul 158/P/2014, privind depozitarea ilegală de deșeuri la Pata Rât. Normal, fapta nu exista…
Cât despre celălalt dosar, oricât am căutat o soluție, un raport al DNA STS Cluj în legătură cu acesta, nu am găsit. Să-mi fie rușine dacă nu știu să ”gugălesc”!

Szakats Istvan, activistul care le zice, nu stie nici el de gluma:

Experiența olfactivă #Crevedia la #Cluj

Clujene, orașul tău pute. Iar. Sute de cetățeni, din Gheorgheni, Mărăști, Iris, dar și din Centru și chiar și Mănăștur semnalează revoltați fenomenul.
Ți-am zis și în anii precedenți: obișnuiește-te. Asta va fi experiența ta și a copiilor tăi în orașul de cinci stele, pe din ce în ce mai multe zile pe an, până vă veți muta din Cluj-Napoca – sau vă veți obișnui. Ce pute? Patru lucruri.
*
Odată, put peste o sută de mii de tone de deșeuri biodegradabile în putrefacție, aruncate nesortate și netratate, din august 2020 la groapa de gunoi numită CMID – o bătaie de joc de aproape optzeci de milioane de euro, înfăptuită în cârdășie de către Consiliul Județean și Primăria Cluj-Napoca.
*
Mai pute faptul că noi am fost cei care am lăsat asta ca să ni se întâmple. Ne interesează doar să dispară gunoiul din fața blocului, dar nu vrem să știm ce se întâmplă cu el mai departe.
Nu vrem să știm? Ok. Dispare din fața ochilor noștri, și ne reapare în nas.
*
Mai pute ceva. Tupeul – și aici vine asemănarea între Crevedia și Cluj-Napoca. Tupeul cu care protejatul PSD Ion Doldurea de la Caracal pretinde că stația GPL explodată a lui fi-su e de fapt doar o parcare, e identic cu tupeul protejatului PNL Tișe de la Consiliul Județean, care pretinde că la CMID funcționează un centru integrat de management al deșeurilor. Iar instituțiile, sesizate în ani, de zeci de ori, închid ochii la această cacealma intrată deja și în vizorul presei internaționale.
*
Și mai pute, poate cel mai tare, statul eșuat și captiv intereselor de partid și de grup. Consiliul Județean și Primăria Cluj-Napoca, cu Parchetul, DNA-ul, Procuratura, Garda de Mediu și Agenția pentru Proteția Mediului la pachet. Ei lacheii, ei regimul. Ei put cel mai tare. Rețineți mirosul.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button