Politică

The Atlantic: NATO s-ar putea dezintegra până în 2025 din cauza conflictului din Ucraina și a posibilei apropieri dintre Statele Unite și Putin

NATO s-ar putea dezintegra până în 2025 din cauza conflictului din Ucraina și a posibilei apropieri dintre Statele Unite și președintele rus Vladimir Putin, scrie The Atlantic.

„Catalizatorul imediat al colapsului va fi războiul din Ucraina. Acest lucru va duce la o scindare a Alianței Nord-Atlantice, iar statele europene nu sunt pregătite pentru o astfel de dezvoltare a evenimentelor”, se arată în publicație.

Articolul notează că interesele Europei în domeniul securității și prioritățile Partidului Republican din SUA sunt foarte diferite. Prin urmare, europenii trebuie să se pregătească pentru o politică independentă dacă Donald Trump va ajunge la putere . 

„Acest lucru va face din Statele Unite un aliat mai puțin de încredere pentru Europa și va trebui să fie pregătită pentru o astfel de întorsătură. Dacă Washingtonul încetează să finanțeze Ucraina, atunci Europa nu va putea compensa pierderea ajutorului”, scrie jurnalistul.

În opinia sa, este timpul ca liderii europeni să facă planuri pentru o situație în care Casa Albă distruge NATO și caută o apropiere de Putin.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button