Știrile 60m.RO

Tensiunile pe tema bugetului continuă. Un ministru PNl amenință cu demisia

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, este primul demnitar PNL care amenință că își demisia din funcție, dacă bugetul educației pe 2021 nu va corespunde așteptărilor sale.

Sorin Cîmpeanu a repetat în mai multe rânduri că nu va rămâne în funcția de ministru dacă bugetul din acest an nu va fi mai mare raportat la execuția bugetară din 2020. Altfel, susține ministrul, nu are cum să rezolve probleme cu care se confruntă fără resursele financiare necesare.

„Una din condiţii a fost creşterea semnificativă, aşa cum nu a mai fost până acum, a componentei costului standard per elev destinat acoperirii cheltuielilor materiale. Din această perspectivă, sunt foarte mulţumit. Din perspectiva burselor elevilor, de asemenea. Vrem să avem o finanţare a cercetării, finanţare instituţională a cercetării. Sunt motive de satisfacţie.

Am afirmat public în mod repetat şi deliberat că, înţelegând constrângerile bugetare din acest an, constrângeri bugetare care nu sunt specifice doar României, totuşi am o aşteptare clară: în valoare absolută, raportat la execuţia pe 2020, bugetul Ministerului Educaţiei, în special, şi bugetul Educaţiei, în general, să fie mai mare. Este un minim. Acest minim, dacă va fi asigurat, va fi acelaşi ministru al Educaţiei, dacă nu va fi asigurat va fi un alt ministru la Educaţie care ştie să rezolve problemele fără resurse financiare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Back to top button