Temperatura nu va fi luată clienților teraselor

De la 1 iunie, dacă numărul de cazuri de coronavirus rămâne în descreștere în România se vor deschide terasele. O altă veste bună pentru români este că nu li se va lua temperatura când vor merge la terasă.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Robert Chioveanu, a declarat că această măsură va fi adaptată de fiecare operator în parte, însă rămâne obligația de a li se lua temperatura angajaților.

„În etapa când vom deschide terasele la nivel exterior, luarea temperaturii şi monitorizarea stării de sănătate va fi obligatorie pentru toţi lucrătorii din unitatea respectivă. Pentru cei care vor veni la terase să servească, pentru clienţi, pentru consumatori, nu am prevăzut această măsură, să le fie luată temperatura. Este o măsura care va fi adaptată în funcţie de fiecare operator, dacă doresc să aibă măsuri suplimentare, dar nu este o măsură obligatorie”, a afirmat Robert Chioveanu, fiind citat de hotnews.ro.

De asemenea, şeful Direcţiei Generale Turism din Ministerul Economiei, Răzvan Pîrjol, a declarat că de la 15 iunie vom putea probabil să revenim la o viață mai apropiată de cea din trecut.

„Pe 1 iunie deschidem terasele, iar pe 15 iunie şi restaurantele în interior, împreună cu litoralul, iar după două săptămâni vrem să creştem şi numărul de persoane care se află la interior, iar către jumătatea lunii iulie să ne apropiem, poate, de o viaţă cât mai normală şi apropiată de trecutul nostru normal”, a declarat Pîrjol.

România se află pe o pantă descendentă în privința numărului de cazuri de coronavirus, potrivit Minitrului Sănătății, Nelu Tătaru.

%d blogeri au apreciat: