Știrile 60m.RO

Televizoarele inteligente rusești au fost atacate de hackeri și au afișat mesaje care condamnă războiul din Ucraina: ”Aveţi mâinile pătate cu sânge”

Meniurile televiziunii ruse prin satelit au fost piratate, luni, pentru a afişa pe ecrane mesaje care condamnau războiul Rusie în Ucraina. ”Aveţi mâinile pătate cu sângele a mii de ucraineni şi a sute de copii morţi”, ”Televiziunea şi autorităţile mint. Spuneţi «Nu» războiului”, transmiteau sloganurile, potrivit Reuters.

Capturile de ecran surprinse de Reuters au arătat sloganurile apărute pe meniuri de televiziune prin satelit de la Moscova de Ziua Victoriei, când Rusia a sărbătorit a 77-a aniversare a victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei Naziste.

”Aveţi mâinile pătate cu sângele a mii de ucraineni şi a sute de copii morţi”, afirma un slogan.

”Televiziunea şi autorităţile mint. Spuneţi «Nu» războiului”, transmitea alt slogan.

Sloganurile au fost afişate chiar înainte de difuzarea în direct a paradei de Ziua Victoriei din Piaţa Roşie în Moscova, în cadrul căreia preşedintele Vladimir Putin a ţinut un discurs şi a comparat războiul din Ucraina cu bătălia Armatei Sovietice care a dus la înfrângerea lui Adolf Hitler în cel de-al Doilea Război Mondial.

El le-a vorbit ruşilor despre ”apărarea patriei-mame” şi a criticat NATO şi ţările din vest. ”Astăzi, soldaţii din Donbas împreună cu soldaţi ruşi luptă pe front (…) Mă adresez soldaţilor din Donbas: Luptaţi pentru ţara mamă (…) pentru memoria celor care au murit în al doilea Război Mondial, a martirilor din Odesa, care au fost arşi de vii”.

Nu a fost imediat clar cum au fost transmise în direct sloganurile. Agenţia de ştiri rusă Interfax a precizat că sloganurile au apărut şi la televiziunea prin cablu după ce canelele mass-media au fost piratate.

Un site de ştiri rusesc a ilustrat, de asemenea, materiale anti-război care aduceau critici vehemente la adresa lui Putin, însă articolele au dispărut rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button