Politică

Taximetriștii din Cluj, în război cu Emil Boc

Emil Boc i-a nemulțumit pe taximetriștii din Cluj Napoca prin decizia pe care a a luat-o. În urma unei discuții la un post local, edilul a precizat că taximetriștii au voie să circule doar pe banda dedicată acestora, în cazul străzii Titulescu.

Taximetriștii au reacționat prompt și au apelat la lege pentru a-l contrazice pe primar.

„Comisia de circulație a stabilit numai pe Bd. Nicolae Titulescu. Rămâne de văzut dacă va stabili să se circule și pe celelalte benzi dedicate”, a afirmat primarul de la Cluj-Napoca, Emil Boc, la un post de radio local, informează monitorulcj.ro.

Taximetriștii îl contrazic pe Boc

Mai mulți taximetriști i-au adus la cunoștiință primarului faptul că se poate circula pe benzile dedicate. De asemenea, se poate beneficia de aceleași prevederi legale ca și mijloacele de transport în comun.

„Stimați conducători auto, bicicliști, trotinetiști, pietoni, organe de aplicare a legii, prin prezenta dorim să vă informăm că, în conformitate cu prevederile articolului 20, pct. 5, din legea 38/2003.

Conform căruia «Taxiurile pot circula în localităţi pe pistele special amenajate pentru mijloacele de transport auto în comun, fără a perturba circulaţia acestora»,care reprezintă normă derogatorie de la cadrul general de reglementare în materia circulației pe drumurile publice, adică OUG 195/2002, legea taximetriei fiind o lege speciala și de strictă interpretare potrivit principiului «specialia generalibus derogant», și sentințelor civile definitive 3993/2020 și 5298/2020, începând cu data de 29.03.2021, în Cluj-Napoca taximetrele vor circula, conform legii, pe aceste benzi respectând semaforizarea dedicată ei!” au precizat reprezentanții Asociației Taximetriștilor Cluj.

Totodată, în mesajul transmis de Asociația Taximetriștilor Cluj, se arată că legea 38/2003 nu condiționează circulația pe aceste benzi de faptul ca taximetrele se află pe liber sau ocupat la acel moment.

Asociația Taximetriștilor Cluj a îndemnat pe taximetriști să nu perturbeze liniștea publică prin claxoane inutile și sunt rugați să apeleze la organele competente dacă observă taximetriști ce nu respectă legea.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button