Știrile 60m.RO

TASS: Lavrov a anunţat că Federația Rusă este pregătită pentru un dialog serios în cadrul negocierilor purtate cu Ucraina

În cadrul conferinţei de presă de joi, din Antalya, Turcia, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a anunţat că Federația Rusă este pregătită pentru un dialog serios în cadrul negocierilor purtate cu Ucraina.

Negocierile din Belarus purtate de Rusia și Ucraina sunt cele mai importante, a declarat joi ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în urma discuțiilor avute cu miniștrii de externe ucrainean și turc, Dmitro Kuleba și, respectiv Mevlüt Çavuşoğlu. ”Convorbirile de astăzi au confirmat că această platformă [belarusă] nu are alternativă”, a afirmat Lavrov. Rusia se pregătește pentru un dialog serios în ceea ce priveşte negocierile purtate cu Ucraina – a mai spus Lavrov. El a anunţat că a discutat cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, despre situația umanitară din Ucraina.

Rusia a confirmat că inițiativa Moscovei de a deschide zilnic coridoare umanitare în Ucraina rămâne în vigoare. Astăzi, am discutat, în principal, la inițiativa prietenilor noștri turci, despre probleme umanitare din Ucraina. Am explicat ce măsuri întreprinde armata noastră pe teren pentru a ajuta la atenuarea crizei umanitare a civililor, care s-au dovedit a fi în mare parte ostatici.

De asemenea, ei sunt folosiţi ca scut uman şi de batalioane așa-zise de voluntari și de așa-zisele forțe de apărare teritorială”, a adăugat şeful diplomaţiei ruse. ”Am confirmat că inițiativa pe care partea rusă a prezentat-o ​​cândva cu privire la deschiderea zilnică a coridoarelor umanitare rămâne în vigoare”, a adăugat ministrul. Partea ucraineană, care a luat parte la negocierile din Belarus, a declarat că va da în curând un răspuns concret la propunerile transmise în scris de Moscova – a conchis Lavrov, în cadrul conferinţei de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button