Sute de ore suplimentare pontate de șefii poliției de la sectorul 1 în perioada stării de urgență

Polițiști locali, șefi de departamente și conducerea Poliței Locale Sector 1 și-au pontat și peste o sută de ore suplimentare pe lună în perioada 16 martie-31 mai. Conducerea primăriei condusă de Daniel Tudorache susține că totul este legal și verificat de Curtea de Conturi.

irectorul Poliției Locale Sector 1, Ionuț Deaconu, și-a pontat 250 de ore suplimentare în perioada 1 martie – 31 mai, în perioada stării de urgență impusă pentru a stopa răspândirea SARS-CoV-2, așa cum reiese din documentele obținute de G4media.

Listele cu orele suplimentare sunt aprobate chiar de Deaconu, în calitate de șef de instituție.
În schimb, polițiștii locali care au făcut muncă de teren și au ieșit în stradă în perioada respectivă sunt pontați cu maximum 6-8 ore suplimentare pe perioada Stării de Urgență.

Însă șefii instituției și șefii de departamente au fost mai muncitori și au adunat uneori și peste 100 de ore suplimentare în doar două săptămâni, cele de la sfârșitul lunii martie. Miza acestor ore suplimentare este creșterea veniturilor lunare. O oră suplimentară se plătește între 75% și 100% pentru angajații Poliției Locale. Concret, șefii Poliție Locale Sector 1 și-au dublat veniturile cu ore suplimentare pe care susțin că le-au lucrat. Directorul Ionuț Deaconu are un salariu lunar de încadrare depăsește 13.000 de lei.

Conducerea a făcut ore suplimentare

În perioada 16 martie – 31 martie, directorul Ionuț Deaconu susține că a lucrat 120 de ore suplimentare. Numărul orelor normale de muncă în această perioadă pot fi de maxim 88, asta dacă Deaconu nu a avut zile libere.

Rezultă că, șeful Poliției Locale a lucrat între 16 martie și 31 martie 208 ore. Altfel spus, Deaconu susține că a lucrat zilnic, în medie, 13 ore din 24.

Ca să ajungă la aceste cifre, Deaconu și-a pontat câte 6 ore suplimentare la programul de 8 ore și câte 12 ore în zilele libere.

În luna aprilie, directorul Poliției Locale Sector 1 și-a pontat 130 de ore suplimentare.

Dar șeful instituției aflate în subordinea primarului Dan Tudorache nu este singurul campion la ore suplimentare. În această categorie intră și adjunctului său, Răzvan Florin State.

Dacă în martie, acesta a pontat 116 ore suplimentare, în aprilie a sărit până la 148. Spre exemplu, din documentele obținute reiese că State a lucrat 24 de ore suplimentare pe 20 aprilie, 16 ore suplimentare pe 19 martie și câte 12 ore suplimentare pe 21 și 22 martie.

Tot conform documentelor obținute de G4meda – și directorii, și membri ai unor departamente ca Serviciul Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal sau Biroul de Control Intern au lucrat sute de ore pe perioada stării de urgență provocată de noul coronavirus.

Vlad Alexandru Dumitru Armeanu, șeful Serviciul Disciplină în Construcții și Afișaj Strada, a încasat bani pentru 176 de ore suplimentare în perioada 1 martie – 31 mai. Asta în condițiile în care activitatea economică, inclusiv construcțiile și publicitatea stradală, a fost mult redusă în perioada respectivă. Chiar și așa, Armeanu a făcut 16 ore suplimentare de 16 martie.

Tot în acest departament sunt Camelia Bîțu și Gabriela Ioniță, ambele cu peste 130 de ore suplimentare pe perioada 16 martie – 31 mai.

Și la Biroul de Control Intern al Poliței Locale – departament care verifică inclusiv orele suplimentare – s-a lucrat intens peste program, așa cum reiese din acte. Laura Cristina Cîrciumaru a lucrat aproape 270 de ore suplimetare, iar Alexandru Roșca tot 270 de ore suplimentare.

”Persoanele cu sute de ore suplimentare de pe aceste liste sunt apropiați ai directorului Deaconu, care la rândul său este omul de încredere al primarului Dan Tudorache”, ne-a transmis o sursă din Poliția Locală Sector 1, sursă care ne-a oferit și documentele cu orele suplimentare.

Simplii polițiștii locali nu prea stăteau peste program 

În schimb, dacă șefii instituției au lucrat intens peste program, polițiștii locali care au ieșit în stradă de-abia dacă adunau 6-8 ore suplimentare în această perioadă în care trebuia să patruleze intens cartierele sectorului. Însă, șeful Serviciului Operațional din Poliția Locală Sector 1, Ion Ilie Stănescu, a lucrat doar în aprilie 176 de ore suplimentare.

Primăria condusă de Dan Tudorache susține că nu este nimic în neregulă cu sutele de ore suplimentare pe care conducerea Poliției Locale și le-a aprobat. Biroul de Presă ne-a transmis că în baza prevederilor OUG nr.114/2018, polițiștii locali au voie să încaseze ore suplimentare.

”Baza de calcul pentru acordarea acestor drepturi o reprezintă solda de funcţie/salariul de funcţie/salariul de bază cuvenit(ă)”, ne-au precizat reprezentanții primăriei.

De la Biroul de Presă ni s-a mai transmis că ”orele suplimentare achitate strict și în limita în care au fost efectuate au făcut deja obiectul controlului Curții de Conturi a României, conform Programului de activitate a Curții de Conturi Conturi pe anul 2020, aprobat prin Hotărârea Plenului nr. 242/25.05.2020, cu tema ”Controlul modului de gestionare a resurselor publice pe perioada stării de urgență”, organul de control extern neconstatând abateri”.

Cu toate acestea, un reprezentant al conducerii Curții de Conturi ne-a transmis că s-a efectuat un control, dar nu s-au constatat abateri pentru că încă nu s-a emis o decizie.

Practica orelor suplimentare și la șeful Jandarmeriei

G4media a dezvăluit ieri că Direcția Generală de Audit Intern a Ministerului Afacerilor Interne a declanşat verificări la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR), solicitând toate documentele oficiale privitoare la salariile încasate de şeful instituţiei, Bogdan Enescu, în perioada aprilie- iunie.

Conducerea MAI are suspiciuni că Enescu a pontat sute de ore suplimentare executate mai ales noaptea și în zilele de week-end, fără acordul ministrului de Interne, au precizat surse din Poliţie pentru G4Media.ro.  Verificările vizează şi alţi angajaţi ai Jandarmeriei, printre care şi iubita lui Bogdan Enescu.

Şi Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis o anchetă în acest caz şi a solicitat documente justificative, au mai precizat sursele G4Media.ro. E vorba despre cercetări in rem (adică față de o situație, nu față de o persoană).

Sursa: www.g4media.ro

 • În ciuda opoziției lui Iohannis alocațiile copiilor se vor dubla
  Decizie deloc surprinzătoare a curții constituționale și care a decis că dublarea alocațiilor prin lege este legală, iar guvernul trebuie să respecte legea și să ducă la îndeplinire prevederile ei. Așa că alocațiile pentru copii vor crește de la 150 de lei până la 300 de lei. Măsura este binevenită din moment ce vorbim de
 • Giorgianei Hosu, șefa DIICOT, și-a dat demisia după condamnarea soțului
  Giorgianei Hosu și-a prezentat demisia în această seară. S-a întâmplat acest lucru după ce soțul său a fost condamnat la trei ani cu suspendare. Alții care fură găini primesc mai mult. Conducerea DIICOT va fi asigurată în continuare de către procurorul-șef adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâțu.
 • Șeful jandarmeriei română pus sub acuzare de procurorii DNA
  Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus efectuarea urmăririi penale față de următorii suspecți: ENESCU BOGDAN, colonel, la data faptelor și în prezent împuternicit inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, pentru săvârșirea infracțiunii de uzurpare a
 • Cluj. Cu 20 de genuflexiuni îți cumperi bilet de transport
  Dispozitivul montat distribuie gratuit bilete celor care execută corect 20 de genuflexiuni, într-un timp de două minute. Şi nu, nu pot înşela aparatul, genuflexiunile trebuie să fie corect executate.Aparatul identifică, cu ajutorul unei camere video şi al unui soft special, mişcările corecte şi le numără. Mișcarea aleasă este una de bază, ușor de realizat, cu
 • Bunurile și conturile lui Navalnîi din Rusia, puse sub sechestru
  Autorităţile ruse i-au blocat conturile şi i-au pus sub sechestru apartamentul din Moscova opozantului Alexei Navalnîi, în timp ce acesta era tratat la Berlin. Anunţul a fost făcut joi de Kira Iarmîş, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi. ‘Asta înseamnă că apartamentul nu poate fi vândut, donat sau ipotecat’, a explicat ea în reţeaua Twitter.
%d blogeri au apreciat: