Știrile 60m.RO

Surse: Nemulțumiții din PMP de alianța cu USR se îndreaptă spre Partidul Republican

PMP face implozie! Nemultumitii din PMP de alianta cu USR se indreapta spre Partidul Republican. Astfel, apar primele fracturi in tabara PMP dupa ce presedintele partidului, Eugen Tomac, a negociat o alianta politica distructiva cu USR si Forta Dreptei, potrivit Mediafax.

Vicepresedintele Ionel Roiban ar urma sa treaca alaturi de mai multi membri importanti ai PMP in tabara Partidului Republican din Romania”, potrivit unor surse din PMP.

Principala nemultumire a membrilor PMP este legata de alianta cu USR, „partid fata de a carui pozitionare doctrinara ca partid globalist si neomarxist de stanga obliga PMP sa renunte la valorile cu care s-a identificat in scurta sa istorie”.

„Totodata, alianta cu USR si Forta Dreptei ar putea insemna pentru PMP sfarsitul ca partid pe scena politica, ambele partide urmarind de fapt absorbtia PMP. Ionel Roiban ar urma sa se inscrie in Partidul Republican din Romania, acolo unde se va ocupa, in calitate de vicepresedinte, de relatia cu Diaspora, domeniu in care el a asigurat de mai multi ani dialogul cu romanii de pretutindeni din functiile pe care le-a detinut. In perioada urmatoare, mai multi membri ai PMP il vor urma pe Ionel Roiban in Partidul Republican”, adauga sursele citate.

Contactat de MEDIAFAX, Roiban a spus: „USR nu e un partid de dreapta. Vin din SUA, unde am fost membru al Partidului Republican, conservator. USR e exponentul globalismul si neomarxismului. Mi-ar fi placut ca PMP sa faca o alianta, dar sa-si consetrve o directie a valorilor traditionale si de dreapta. Avem o problema doctrinara serioasa. Am considerat ca Partidul Republican poate duce mai departe aceste valori”.

Partidul Republican din România (PRR) a decis recent, în cadrul Congresului extraordinar al formaţiunii care a avut loc la Bucureşti, să candideze pe liste comune cu AUR şi cu Alianţa Naţional Ţărănistă la alegerile din 2024, propunerea preşedintelui Marian Cucşa întrunind unanimitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button