Știrile 60m.RO

Surse: Iohannis își va pune consiliera ministru la Educație

Demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al Educației îi forțează pe liberali să caute o nouă soluție pentru acest minister. O discuție în acest sens va avea loc în cadrul ședinței Biroului Politic Național al PNL, care va avea loc astăzi.

Conform surselor noastre, marea favorită pentu a deveni ministru al Educației este Ligia Deca, în prezent consilier prezidențial. Ea beneficiază de sprijinul președintelui Klaus Iohannis și are marele avantaj că s-a ocupat de proiectul ”România Educată”.

Legile pentru implementarea ”României Educate” au fost înscrise în circuit de către Sorin Cîmpeanu, dar liberalii vor duce o bătălie dură în Parlament pentru a le trece în actuala variantă, de aceea au nevoie de un om care să înțeleagă filosofia proiectului.

În discuțiile din interiorul PNL s-au vehiculat și alte nume, care au sprijinut diferitelor tabere din partid. Un prim nume este cel al lui Vlad Nistor, europarlamentar și fost rector al Universității București. De asemenea, se vehiculează numele senatorului Marilen Pîrtea, dar acesta s-a confruntat cu acuzații de plagiat și ar putea fi vulnerabil. Totodată, s-a discutat și despre numele lui Sorin Costreie, în prezent consilier de stat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button