Supermarket-ul, focarul cel mai comun unde poți lua COVID 19

Distribuie acest articol!

Supermarketurile sunt cele mai frecvente locuri pe care oamenii le-au vizitat în zilele premergătoare unui test pozitiv al coronavirusului raportat la aplicația Test and Trace din Anglia, sugerează noi date. PHE a spus că datele nu demonstrează locul în care oamenii contractează coronavirus. Datele de testare și urmărire guvernamentale din această săptămână au arătat că dintre cei care au dat rezultate pozitive, aproximativ 60,5% au avut urmele contactelor strânse.

Analizând contactele și reluând pașii celor 128.808 de persoane care au raportat că au dat rezultate pozitive între 9 noiembrie și 15 noiembrie 2020, datele PHE au descoperit cele mai frecvente locații în care au fost persoanele infectate cu virusul covid 19, înainte de a fi testate pozitiv. În timpul restricțiilor naționale crescute din Anglia, supermarketurile au rămas deschise pentru cumpărători.

Datele sugerează că acestea sunt principalul cadru în care au raportat că au fost cei care au dat rezultate pozitive cu boala.

Actualizările live pentru coronavirus din Marea Britanie și din întreaga lume, Helen Dickinson, director executiv al British Retail Consortium, a declarat: „Supermarketurile sunt unul dintre puținele locuri pe care oamenii le pot vizita în timpul restricțiilor, așa că nu este surprinzător faptul că apar multe cazuri de infectare.

A doua cea mai frecventă locație raportată de cei care au dat rezultate pozitive pentru COVID-19 au fost școlile secundare, urmate de școlile primare, apoi spitalele și apoi casele de îngrijire. Dintre cei care au dat rezultate pozitive la COVID-19 în zilele analizate de PHE, 18,3% dintre ei au spus că au vizitat un supermarket.

Au fost raportate în total aproximativ 9.789 de locații comune – din care lista de mai jos calculează procentajul celor mai frecvente.

Proporția tuturor locațiilor comune raportate în datele PHE:

Supermarket – 18,3%

Școala secundară – 12,7%

Școala primară – 10,1%

Spital – 3,6%

Casa de îngrijire – 2,8%

Colegiu – 2,4%

Depozit – 2,2%

Grădiniță preșcolară – 1,8%

Pub sau bar – 1,6%

Ospitalitate – 1,5%

Universitate – 1,4%

Ingineria fabricării – 1,4%

Gospodărie mai mică de cinci – 1,2%

Practică generală – 1,1%

Sala de sport – 1,1%

Restaurant sau cafenea – 1,0%


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: