Internațional

SUA și Germania exclud negocierile de pace cu Rusia

Totul pentru Ucraina: Joe Biden și Partidul Democrat turează la maximum motoarele, pentru războiul dintre SUA și Rusia, cu Ucraina stat proxy. Totuși, acțiunile de la Casa Albă sunt privite cu o anumită doză de scepticism de UE, prinsă la mijloc, între marile puteri militare.

După primul mare pachet de ajutor militar livrat de SUA în Ucraina, în valoare de 1 miliard de dolari, Joe Biden și democrații de la butoane au anunțat un ajutor suplimentar în valoare de 3 miliarde de dolari, potrivit The Guardian.

Până la pace, pare să fie cale lungă. Pachetul de sprijin american vizează exclusiv livrarea de armament. Mai exact, banii vor fi folosiți pentru a antrena și echipa forțele ucrainene pentru a lupta în anii următori, precum și pentru a finanța contracte pentru drone, arme și alte echipamente.

Noul pachet este menit să îi asigure pe oficialii ucraineni că SUA se angajează să își mențină sprijinul, indiferent de evoluția conflictului, au declarat oficialii de la Washington.

De asemenea, și Germania va livra ajutor militar lui Volodimir Zelenski, în valoare de 500 de milioane de euro.

Germania nu bagă mâna în foc pentru victoria SUA și a Ucrainei în fața Rusiei

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, exclude negocierile de pace cu Vladimir Putin. Totuși, oficialul de la Berlin nu este ferm convins că Ucraina va reuși să-și atingă obiectivele militare, deci să câștige.

„Nu știm (n.r. – dacă Ucraina va câștiga războiul). Asta e realitatea brutală”, a declarat ministrul. Totuși, acesta a promis că Germania „va face totul pentru asta”.

În opinia Annalenei Baerbock, diplomații americani și europeni au făcut tot posibilul pentru a preveni atacul trupelor lui Vladimir Putin.

„Totul a fost făcut (…) Președintele rus a decis să distrugă aceste negocieri de pace, acum distruge o țară nevinovată de șase luni”, a mai transmis diplomatul german.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button