Știrile 60m.RO

SUA retrage autorizația de utilizare a clorochinei în Covid-19

Oficialii din domeniul sănătății din SUA au retras luni autorizația de a utiliza două tratamente împotriva Covid-19, cloroquina și hidroxiclorochina, un medicament care a fost anterior puternic promovat de președintele Donald Trump, potrivit AFP.

„Nu mai este rezonabil să credem că administrarea orală de hidroxiclorochina și clorochina este eficientă în tratamentul Covid-19„, a declarat șeful consiliului științific pentru Agenția Medicamentelor din Statele Unite (FDA), Denise Hinton.

„Nici nu este rezonabil să credem că beneficiile cunoscute și potențiale ale acestor produse depășesc riscul lor cunoscut și potențial”, a spus ea, anunțând sfârșitul utilizării acestor tratamente.
Însuși Donald Trump a primit ulterior tratament preventiv cu hidroxiclorochina timp de două săptămâni și a declarat că nu a avut efecte adverse.
„Presedintele a finalizat acest tratament in siguranta si fara efecte secundare”, a declarat dr. Sean Conley intr-o declaratie asupra starii medicale a presedintelui.

Dar FDA avertizase pe 25 aprilie împotriva utilizării celor două antimalare „în afara unui spital sau a unor studii clinice din cauza riscului de tulburări de ritm cardiac”.

Franța, unde un doctor controversat, profesorul Didier Raoult, a apărat și a strălucit lumina reflectoarelor pe hidroxiclorochina, a interzis utilizarea acesteia pe 28 mai împotriva Covid-19.

Guvernul francez a abrogat la sfârșitul lunii mai dispozițiile derogatorii care autorizau prescrierea hidroxiclorochinei împotriva Covid-19 în spitale, în afara testelor clinice, în urma unui aviz nefavorabil al Înaltului consiliu pentru sănătate publică, potrivit unui decret publicat în Monitorul oficial, scrie AFP.

De la sfârșitul lunii martie, hidroxiclorochina – medicament derivat din clorochină, folosită împotriva malariei – putea fi prescrisă cu titlu derogatoriu în spitale și doar pentru pacienții în stare gravă.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat luna trecută că a suspendat „temporar” studiile clinice cu hidroxiclorochină pe care le realiza cu parteneri din mai multe țări, ca măsură de precauție.

Sursa: www.hotnews.ro

  • Sindicate captive: liderii trăiesc în lux, angajații în umilință
    România are o problemă profundă cu ceea ce ar trebui să fie vocea celor care muncesc: sindicatele. În loc să fie bastioane ale rezistenței sociale, au ajuns să fie colonizate de personaje bine conectate la partide și servicii, care nu mai au nicio legătură reală cu viața și suferința celor pe care pretind că-i reprezintă. …
  • România cumpără blindate de luptă de 2,5 miliarde de euro
    Armata anunță că va cumpăra nu mai puțin de 246 de Mașini de Luptă ale Infanteriei (MLI), vehicule șenilate blindate care vor veni în cinci configurații diferite. Valoarea contractului care se va întinde pe opt ani e de aproape 2,5 miliarde de euro și presupune ca unele elemente ale blindatelor de luptă să fie produse …
  • Ramona Ioana Bruynseels (AUR): „Statul e dator vândut și cere sacrificii de la cei mai corecți români”
    Deputata AUR Ramona Ioana Bruynseels critică dur ipocrizia autorităților care cer românilor „să strângă cureaua”, în timp ce statul are datorii fiscale restante de peste 81 de miliarde de lei. Parlamentara atrage atenția că guvernul nu colectează creanțele mari, în timp ce taxează în mod agresiv cetățenii obișnuiți. Ea solicită măsuri imediate pentru recuperarea banilor …
  • Gheorghe Piperea (AUR): „Ursula von der Leyen: salvată prin șantaj politic, nu prin vot de încredere”
    Europarlamentarul AUR Gheorghe Piperea denunță jocurile politice din Parlamentul European care au dus la respingerea moțiunii de cenzură împotriva Comisiei Europene. Acesta acuză că Ursula von der Leyen a fost „salvată” prin promisiuni politice făcute în spatele ușilor închise și nu printr-un vot de încredere real. Piperea subliniază că moțiunea a avut meritul de a …
  • Sindicaliștii ANAF acuză: Legea insolvenței, un paravan legal pentru fraudarea bugetului
    Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală trage un semnal de alarmă dur: actuala Lege a insolvenței favorizează firmele care vor să evite plata datoriilor către stat și face munca inspectorilor ANAF inutilă. În loc să taie din veniturile angajaților și să anunțe concedii fără plată, Guvernul ar fi trebuit să reformeze această lege, acuză sindicaliștii. Dorin …
Back to top button