Internațional

SUA anunță un ajutor militar suplimentar în valoare de 325 de milioane de dolari pentru Ucraina

Statele Unite au anunţat marţi un ajutor militar suplimentar în valoare de 325 de milioane de dolari pentru Ucraina, vizând în special consolidarea apărării aeriene ucrainene contra Rusiei, relatează Agerpres.

Este vorba în principal de echipamente de apărare aeriană, muniţii şi vehicule, a menţionat Pentagonul.

Ajutorul va fi trimis Ucrainei folosind Presidential Drawdown Authority, care îl autorizează pe liderul de la Casa Albă să transfere articole şi servicii din stocurile SUA fără aprobarea Congresului în timpul unei situaţii de urgenţă.

SUA sunt cel mai mare donator al Ucrainei. Ele au livrat ori s-au angajat să livreze armament în valoare de 39,7 miliarde de dolari forţelor Kievului, de la începerea invaziei ruse în Ucraina pe 24 februarie 2022.

Această nouă tranşă de ajutor intervine într-o perioadă când armata ucraineană a lansat o contraofensivă împotriva forţelor ruse în estul şi sudul Ucrainei pentru a elibera teritoriile ocupate de Rusia.

Washingtonul anunţase deja vineri un ajutor militar de aproximativ 2 miliarde de dolari, reprezentat în principal de echipamente de apărare antiaeriană, sub forma diverselor comenzi către industria de apărare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button