Orban taie speranţele patronilor de restaurante

Atât timp cât nu reuşim să înregistrăm un trend descendent în ceea ce priveşte numărul de infectări, nu putem adopta alte măsuri de relaxare, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban, întrebat când vor fi redeschise restaurantele.
„Atât timp cât nu reuşim să înregistrăm un trend descendent în ceea ce priveşte numărul de infectări, nu putem adopta alte măsuri de relaxare. Înţeleg problemele patronilor de restaurante. Îmi pare rău că a trebuit… Noi, în planul de relaxare, aveam prevăzut pentru data de 15 iulie data de redeschidere, desigur, cu măsuri, a restaurantelor în spaţii închise. Nu s-a putut”, a declarat Ludovic Orban.
El a mai spus că nu poate fi relaxată o activitate unde există risc epidemiologic.
„Se va amâna până vom reuşi să impunem un trend descendent numărului de persoane infectate”, a adăugat premierul.
Orban: Nu ne dorim să impunem nicio nouă restricţie suplimentară
Guvernul nu îşi doreşte să impună nicio nouă restricţie suplimentară sau să ia măsuri care să aibă efect negativ asupra economiei, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban, întrebat dacă e posibilă o reîntoarcere în starea de urgenţă.
„Obiectivul nostru e acela de a utiliza toate pârghiile instituţionale pe care le avem la dispoziţie pentru a stăpâni, pentru a ţine sub control epidemia şi pentru a reduce numărul infectărilor. Imediat ce intră în vigoare legea, vom stabili toate măsurile necesare care sunt permise de noua lege, astfel încât să luptăm eficient pentru apărarea sănătăţii şi vieţii românilor. Nu ne dorim să impunem nicio nouă restricţie suplimentară, nu ne dorim să mai luăm măsură care să aibă efect negativ asupra economiei”, a declarat Ludovic Orban.
El a făcut un nou apel către români să respecte măsurile de protecţie sanitară.
Referitor la informaţiile potrivit cărora în septembrie România va avea un milion de persoane infectate cu noul virus, el a spus că „sunt mai multe prognoze”.
„Mi-aduc aminte de prognoze extrem de pesimiste pentru aprilie-mai, care nu s-au confirmat”, a adăugat premierul.
El a precizat că marţi dimineaţă va avea loc o şedinţă de Guvern pentru modificarea hotărârii de guvern privitoare la starea de alertă pentru introducerea măsurilor permise de lege.
Sursa: www.mediafax.ro
- Putin ordonă cea mai mare recrutare de primăvară din ultimii 14 ani: 160.000 de ruși chemați sub armeRusia a anunțat recrutarea a 160.000 de tineri între 18 și 30 de ani pentru serviciul militar obligatoriu, cea mai mare campanie de primăvară din ultimii 14 ani. Deși Kremlinul susține că recruții nu vor fi trimiși pe front, aceștia sunt forțați să semneze contracte și să lupte în Ucraina. Această măsură vine în contextul …
- România în alertă! Ungaria are epidemie de febră aftoasăO epidemie de febră aftoasă a izbucnit în Ungaria, determinând autoritățile să ia măsuri drastice pentru a limita răspândirea bolii. Având în vedere proximitatea geografică și riscul de transmitere transfrontalieră, România ar trebui să monitorizeze atent situația și să ia măsuri ferme pentru a proteja sectorul zootehnic național. Situația actuală în Ungaria În martie 2025, …
- Piața medicală românească sub dominanța rețelelor străineRecent, piața serviciilor medicale private din România a fost marcată de o serie de achiziții importante, în care marile rețele străine au consolidat controlul asupra sectorului. Medicover a preluat operațiunile Synlab, iar alte mari grupuri medicale își extind constant prezența în România, lăsând tot mai puțin loc pentru jucătorii locali. Această tendință ridică întrebări despre …
- Marea Britanie introduce un permis electronic obligatoriu pentru vizitatorii europeni începând din 2 aprilieÎncepând cu 2 aprilie 2025, cetățenii europeni care doresc să călătorească în Marea Britanie trebuie să obțină o Autorizație Electronică de Călătorie (ETA). Acest sistem are scopul de a îmbunătăți securitatea la frontiere și de a simplifica procesul de intrare în țară. Guvernul britanic a implementat, începând cu 2 aprilie 2025, un sistem de Autorizație …
- Militari români activi implicați în activități de securitate în Congo, în timpul concediului de creștere a copiluluiMinisterul Apărării Naționale a identificat șapte militari români activi care au lucrat ca „mercenari” pentru companii private de securitate în Congo, în perioada concediului de creștere a copilului. Cercetările au dus la sesizarea Parchetului Militar și la inițierea unor măsuri disciplinare. Ministerul Apărării Naționale a deschis o anchetă după ce au fost descoperiți șapte militari …