Internațional

SUA a făcut peste 200 de miliarde de dolari din vânzarea de arme în 2022

Vânzările de arme ale SUA au crescut cu jumătate în ultimul an. În 2022, SUA au vândut arme de 200 de miliarde de dolari.

Vânzările de echipamente militare americane către guverne străine au crescut cu 49%, până la 205,6 miliarde de dolari, în anul fiscal 2022, a comunicat miercuri Departamentul de Stat al SUA, transmite Reuters.

Vânzările aprobate în anul respectiv au inclus avioane de luptă F-15ID în valoare de 13,9 miliarde de dolari către Indonezia, nave de luptă de suprafaţă cu misiune multiplă în valoare de 6,9 miliarde de dolari în Grecia şi tancuri M1A2 Abrams în valoare de 6 miliarde de dolari în Polonia.

General Dynamics produce tancul Abrams, Boeing produce avionul F-15 şi Lockheed Martin produce nave.

Există două moduri majore prin care guvernele străine achiziţionează arme de la companiile americane: vânzările comerciale directe negociate între un guvern şi o companie şi vânzările militare străine, în care un guvern străin contactează de obicei un oficial al Departamentului de Apărare de la ambasada SUA din capitala sa.

Vânzările militare directe ale companiilor americane au crescut cu 48,6%, până la 153,7 miliarde de dolari în anul fiscal 2022, de la 103 miliarde de dolari în anul fiscal 2021.

Vânzările aranjate prin guvernul SUA au crescut în 2022 cu 49,1%, până la 51,9 miliarde de dolari, de la 34,8 miliarde de dolari în anul anterior, au spus reprezentanții Departamentului de Stat.

Vânzările de echipamente militare americane în anul fiscal precedent au totalizat 138 de miliarde de dolari.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button