Internațional

Strategia de forță a Ungariei funcționează: Kievul a fost nevoit să elimine OTP Bank de pe lista sponsorilor războiului

La solicitarea Ungariei, Agenţia Naţională Anticorupţie din Ucraina (NAZK) a anunţat sâmbătă că va elimina temporar OTP Bank de pe lista sponsorilor internaţionali ai războiului, scrie agenţia locală de ştiri UNIAN, conform Rador Radio România.

Decizia a fost luată după ce Budapesta a condiționat finanțarea armelor pentru Ucraina de eliminarea OTP Bank de pe lista sponsorilor războiului.

Potrivit comunicatului publicat pe pagina de internet a NAZK, statutul de sponsor internaţional al războiului a fost suspendat temporar pentru OTP Bank şi cinci transportatori greci pe care Ucraina i-a acuzat că au transportat ilegal petrol rusesc în vederea evitării plafonărilor de preţuri cauzate de sancţiuni.

„Această decizie a fost luată ca urmare a rezultatelor negocierilor dintre reprezentanţii NAZK şi reprezentanţii companiilor şi guvernelor ţărilor menţionate, negocieri care au avut loc cu privire la încetarea cooperării cu Federaţia Rusă”, a informat NAZK.

Autoritatea ucraineană anticorupţie a menţionat că, în schimb, Ucraina se aşteaptă ca Ungaria să sprijine transferul tranşei de 500 de milioane de euro din Facilitatea europeană pentru pace, EPF.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button