Politică

STB: Acuzat de zeci de fapte penale, directorul STB Adrian Criț nu a mai primit o prelungire de mandat

Mandatul lui Adrian Criț a expirat vineri, pe 15 septembrie, iar Consiliul de Administrație al STB nu s-a întrunit în ședința pentru o nouă prelungire. Adrian Criț a fost acuzat de angajații STB de zeci de fapte penale, de numele său fiind legate mai multe scandaluri de corupție privind achizițiile tramvaielor Imperio și ale unor autobuze supraetajate de la o firmă care îi construia lui o vilă de vacanță la munte.

Surse administrative au declarat că Adrian Criț ar putea fi numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor de către Sorin Grindeanu, având o experiență vastă în devalizarea companiilor de stat. Cert este că Adrian Criț nu mai este director general al Sociețății de Transport București.

Acesta pleca de la STB în plin conflict de muncă între executiv și sindicaliști, pe tema noului contract de muncă.

Surse din Primăria Capitalei au precizat pentru 60m.ro ca marți, pe 19 septembrie, sindicaliștii vor avea o nouă rundă de negocieri la primărie, unde, speră să obțină ce-și doresc, mai ales că Adrian Criț, cel care s-a împotrivit revendicărilor nu mai este director.

Mandatul lui Adrian Criț fusese prelungit ultima dată pe 13 iulie anul acesta și a expirat, vineri, pe 15 septembrie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button