Știrile 60m.RO

Statele Unite vor impune alte sancțiuni Rusiei și Coreei de Nord pentru orice noi afaceri cu armament, a anunțat Departamentul de Stat

Administrația Biden „nu va ezita” să impună mai multe sancțiuni Rusiei și Coreei de Nord dacă acestea vor încheia noi tranzacții cu arme, a anunțat miercuri Departamentul de Stat al SUA, scrie Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, a lansat avertismentul ca răspuns la întrebările legate de întâlnirea din Rusia dintre președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong Un.

„Am luat deja o serie de măsuri pentru a sancționa entitățile care au intermediat vânzări de arme între Coreea de Nord și Rusia și nu vom ezita să impunem sancțiuni suplimentare dacă va fi cazul”, a declarat Miller.

Este îngrijorător faptul că Rusia și Coreea de Nord discută despre o cooperare sporită care ar putea încălca rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU, a spus el.

„Când vezi ceea ce pare a fi o cooperare sporită și probabil transferuri militare, este destul de îngrijorător și ar putea fi o încălcare a mai multor rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU”, a spus Miller.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button