Politică

SRS: AUR este singurul partid în jurul căruia se poate constitui un autentic pol de dreapta, nu altele care sunt de fapt neomarxiste dar se dau ca fiind de dreapta

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre mișcările subterane din politica românească, prezentând ce se va întâmpla în PSD după înlăturarea Gabrielei Firea, respectiv despre Polul Dreptei și felul în care se vor raporta PNL și AUR la această construcție, scrie solidnews.ro.

„Excluderea Gabrielei Firea din Guvern a fost un pas absolut necesar. Din PSD Firea s-a autosuspendat, în locul ei venind Paul Stănescu (un apropiat al cuplului Pandele-Firea). Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu nu pune la îndoială sinceritatea lui Marcel Ciolacu din momentul în care i-a demis pe Firea și pe Budăi. Cu toate că gestul acesta a fost justificat și cu toate că îngrijorarea premierului vizavi de ororile din azilele groazei părea sinceră, Ciolacu a început și să gafeze, nerecunoscând că el a fost cel care a ordonate aceste demisii.

În acest moment, însă, președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu se află în conflict direct. Marcel Ciolacu, prudent și diplomat din fire, pregătește un răspuns la atacurile lui Klaus Iohannis, pentru că dacă pierde acest „duel”, îi va scădea foarte mult valoarea politică. Iohannis ține morțiș să-și afirme puterea în legătură cu tot ce se întâmplă în interiorul PNL-ului. Ciolacu are o singură soluție: aceea de a apela la Nicolae Ciucă, ceea ce ar duce la consolidarea parteneriatului Ciolacu-Ciucă, dar și la consolidarea poziției lui Ciucă la vârful PNL, sprijinit fiind de Ciolacu.

Sorin Roșca Stănescu este de părere că o alternativă de dreapta va deveni fezabilă pentru a prelua puterea la finalul anului 2024, în diverse combinații. Alegerile din 2024 îi vor mătura pe neomarxiștii de pretutindeni și vor distruge și imaginea pe care unii dintre ei și-au făcut-o pozând fals în partide de dreapta. Există în România zeci de grupuri mai puțin vizibile care sunt de dreapta, dar care nu au suficientă forță. Din acest motiv, singurul partid de dreapta care există în acest moment în România este AUR-ul. AUR este partidul în jurul căruia se va constitui un pol de dreapta”, conform solidnews.ro.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button