Social

Spitalul Fundeni și 700 de blocuri din toate sectoarele Capitalei rămân fără apă caldă în plină caniculă

Aproape 700 de blocuri din toată Capitala, inclusiv Spitalul Fundeni, rămân fără apă caldă, a anunțat compania municipală Termoenergetica.

Compania Termoenergetica a anunțat că încep din această săptămână lucrări de înlocuire și de reparații pe conductele rețelei primare de termoficare în zone din toate sectoarele Bucureștiului. Astfel că apa caldă este oprită în sute de blocuri, inclusiv în Spitalul Fundeni.

„Este important de subliniat că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor”, a anunțat Termoenergetica.

UNDE AU LOC LUCRĂRILE DE TERMOFICARE ȘI CÂTE SĂTĂMÂNI DUREAZĂ

Este vorba de lucrări ce vizează 675 de blocuri din cele 6 sectoare ale Capitalei și Spitalul Fundeni rămân. Astfel că de luni, 10 iulie, oamenii care stau în aceste blocuri, precum și pacienții și medicii din Spitalul Fundeni nu vor mai avea apă caldă, din cauza lucrărilor de termoficare.

SECTORUL 1

– Conducta Magistralei Grivița – CET Grozăvești DN 700mm, în zona Șoselei Pipera și a străzii Nicolae Caramfil din Sectorul 1. Se vor executa toate operațiunile necesare întregirii conductelor rețelei primare de termoficare DN 700mm, intervențiile fiind impuse de finalizarea unor lucrări de primă urgență deja executate. Pentru aproximativ 175 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă, în perioada cuprinsă între 6 și 14 iulie, ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1973, această porțiune de rețea având 50 de ani de funcționare.
– Lucrări de înlocuire a rețelei pe conducta DN 600mm, în intersecția bulevardelor Ion Mihalache, Turda și Mareșal Alexandru Averescu din Sectorul 1. Se vor executa lucrări de înlocuire a aproximativ 15m de conductă, fără a fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1976, această porțiune de rețea având aproape 50 de ani de funcționare.

SECTORUL 2

– Magistrala 1 Sud – Conducta DN 600mm – în zona străzii Doamna Ghica și Șoseaua Fundeni din Sectorul 2, unde se realizează lucrări de reparații a rețelei primare. În perioada cuprinsă între 12 și 14 iulie va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă, pentru aproximativ 90 de blocuri și Spitalul Fundeni. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1985, această porțiune de rețea având aproape 40 de ani de funcționare.

SECTORUL 3

– Lucrări de reparații pe Magistrala 3 Sud DN 700mm, pe Bulevardul Corneliu Coposu din Sectorul 3. Pentru aproximativ 25 de blocuri din această zonă va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 11 și 13 iulie 2023, ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1994, această porțiune de rețea având aproape 30 de ani de funcționare.

SECTORUL 4

– Conducta DN 300mm, în zona străzii Reșița din Sectorul 4. Din cauza altor urgențe intervenite în cursul acestei săptămâni, lucrările anunțate săptămâna trecută nu au fost executate. În cadrul acestui șantier se vor înlocui aproximativ 20 de metri de conductă cu același diametru. Pentru aproximativ 165 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 11 și 15 iulie 2023, ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1976, această porțiune de rețea având aproape 50 de ani de funcționare.

SECTORUL 5

– Conducta DN 500mm, în zona Calea 13 Septembrie din Sectorul 5, unde se continuă lucrările începute în cursul săptămânii trecute. În urma intervențiilor efectuate și a controlului efectuat (în galerie) pentru realizarea lucrărilor programate inițial s-a constatat starea avansată de coroziune a rețelei și s-a decis continuarea lucrărilor de înlocuire cu încă 150 de metri de țeavă cu același diametru. Pentru aproximativ 50 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 10 și 31 iulie 2023, ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1984, această porțiune de rețea având aproape 40 de ani de funcționare.

SECTORUL 6

– Continuarea lucrărilor pe tronsonul de rețea – DN 200mm, pe strada Poiana Câmpina din Sectorul 6, acolo unde se vor schimba în total aproximativ 120 de metri de conductă cu același diametru. Această etapă este executată în perioada cuprinsă între 10 iulie și 14 iulie 2023, fără sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă pentru consumatori. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1988, această porțiune de rețea având 35 de ani de funcționare.

– Conducta DN 400mm, în zona Bulevardului 1 Mai din Sectorul 6, unde se efectuează lucrările de întregire a rețelei primare de termoficare. Pentru aproximativ 65 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 13 iulie și 14 iulie 2023, ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1977, această porțiune de rețea având peste 45 de ani de funcționare.

– Conducta DN 1000mm, în zona intersecției străzii Dezrobirii cu Roșia Montană din Sectorul 6, unde se efectuează lucrări de reparații pe Magistrala 3 Vest. Pentru aproximativ 75 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 10 și 11 iulie 2023, ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1971, această porțiune de rețea având peste 50 de ani de funcționare.

– Lucrări de reparații pe Magistrala Giulești – CET Grivița, DN 300mm, pe Calea Giulești din Sectorul 6. Pentru aproximativ 30 de blocuri din această zonă va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 11 și 14 iulie 2023, ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1977, această porțiune de rețea având peste 45 de ani de funcționare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button