Știrile 60m.RO

Spitalele din România, fără avize ISU. Nicolae Roman (AUR) cere clarificări la Ministerul Sănătății

În ultimii doi ani au avut loc 12 incendii la spitalele din România. În 4 cazuri s-au anunțat decese care aduc lista neagră la peste 30 de morți. Această dramă este provocată de de faptul că spitalele din țara noastră funcționează fără avize ISU, iar Ministerul Sănătății devine complice la tragediile produse. În acest context, Nicolae Roman, deputat AUR, cere clarificări ministrului Sănătății, Attila Cseke, cu privire la avizarea ISU a spitalelor românești.

Având în vedere desele incidente neplăcute care afectează spitalele din România și care se soldează cu decese în rândul pacienților internați, comunicați românilor câte dintre spitale din România au avize I.S.U., și câte dintre acestea au corespuns criteriilor de avizare. Mai mult, având în vedere contextul actual, câte dintre spitalele la care a fost suplimentat numărul de paturi la secțiile A.T.I. corespund normelor de igienă sanitară”, a declarat Nicolae Roman.

România are una dintre cele mai puţin dezvoltate infrastructuri în domeniul sănătăţii din UE, cu trei spitale construite în ultimii 30 de ani și cu medici care au emigrat. De-a lungul ultimilor doi ani au fost raportate aproape 2.000 de probleme doar în domeniul apărării împotriva incendiilor, de la funcţionarea fără autorizaţie de securitate la incendiu, lipsa asigurării condiţiilor pentru a limita răspândirea focului şi a fumului în interiorul construcţiilor, la faptul că nu există instalaţii de detecţie a incendiilor.

Back to top button