Internațional

Spania: Călătorii gratuite cu trenul pentru stimularea transportului public

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a anunțat că biletele și abonamentele vor fi gratuite pentru rețeaua feroviară locală și pe distanță medie deținută de stat.

Guvernul spaniol vrea ca prin această măsură să stimulez transportul publica și vine să contracareze creșterea prețurilor la energie din cauza războiului din Ucraina. Spaniolii vor putea solicita rambursarea integrală a călătoriilor pe care le vor efectua de la 1 septembrie până la 31 decembrie a acestui an.

Tot pentru a reduce impactul creșterii prețurilor la energie, guvernul spaniol a prevăzut și măsuri precum utilizarea aparatele de aer condiționat la o temperatură mai ridicat și un sistem de lucru combinat, la birou, dar și de acasă.

„Îmi voi da viața pentru a apăra clasa mijlocie și muncitoare a țării”, a spus Sanchez în timpul discursului său, „nu este vorba despre nimic care ne tulbură modul de viață, ci mai degrabă despre acțiuni care ne permit să ne apărăm valorile noastre, stilul de viață când aceștia sunt atacați”. În prezent, marea problemă cu care se confruntă Peninsula Iberică se referă în principal la inflația care a ajuns la 10,2% în iunie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button