Știrile 60m.RO

Soțul șefei DIICOT a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

Dan Hosu, soțul șefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat joi la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție.

Decizia pronunțată de Tribunalul București nu este definitivă.

Dan Hosu a fost condamnat în dosarul „Carpatica Asig”, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea de informații care nu sunt destinate publicității.

Întrebat ieri dacă în cazul unui scenariu „de groază”, în eventualitatea în care instanța pronunță o decizie de condamnare, va cere revocarea Giorgianei Hosu, președintele Klaus Iohannis a spus că, dacă apare o condamnare, „cu siguranță nu va rămâne fără urmări”.

Președintele a spus, însă, că avizul negativ dat de CSM la numirea lui Hosu, nu s-a bazat pe problemele în justiție ale soțului actualei șefe a DIICOT.

„Dacă are cineva curiozitatea să citească acel aviz, o să vă dați seama că avizul negativ nu s-a bazat pe acest lucru, ba dimpotrivă, această posibilă incompatibilitate nici nu a fost menționată în aviz, nici nu a fost menționată ca și o posibilă problemă. Și totuși, dacă se ajunge la acest scenariu, fiți asigurată că nu voi sta să aștept să miște alții rotițele”, a explicat președintele.

Klaus Iohannis și Cătălin Predoiu au fost criticați pentru decizia de propunere și de numire a Giorgianei Hosu la conducerea DIICOT, mai ales după ce Consiliul Superior al Magistraturii a dat un aviz negativ.

Sursa: Digi24

Back to top button