Social

Sorine, demisia! Trenuri defecte, călători luați cu ambulanța după ce au leșinat de căldură în vagoane și întârzieri de sute de minute

Călătoria cu trenul în miez de vară a devenit o adevărată provocare pentru români, oamenii punându-și chiar în pericol sănătate. Dovadă situația ultimelor 48, când nu mai puțin de șapte trenuri s-au defectat, ajungând la destinație cu întârzieri uriașe, uneori chiar și de sute de minute. Culmea este că sunt situații în care două locomotive s-au stricat pe o distanță de numai un kilometru. Călătorii rămași în câmp, într-o căldură infernală și uneori și cu rezervele de apă terminate, au trecut prin momente dramatice. Au fost persoane care au leșinat de căldură în vagoane, fiind solicitat ajutorul SMURD. 

Trenul IRN 1654 a ajuns marți dimineață în Gara de Nord din București cu o întârziere de peste două ore, după ce a avut nu una, ci două locomotive defecte pe parcurs, scrie clubferoviar.ro.

Potrivit sursei citate, probleme au fost și la alte trenuri ale aceluiași operator feroviar de stat, în special la cele de noapte care în această dimineață ar fi trebuit să ajungă în diferite zone ale țării, inclusiv pe litoral. Un călător a fost luat cu salvarea după ce i s-a făcut rău în tren din cauza căldurii.

Problemele nu se opresc însă aici. Trenul IRN 1932 Oradea-Constanța (cu grupă de Mangalia) a schimbat, luni seara, locomotiva la doar 35 km de la plecarea din stație. Trenul a plecat luni după-amiază la ora 16.21 din Oradea și ar fi trebuit să ajungă la destinația finală, Mangalia, la ora 9.56, lucru care nu s-a întâmplat.

Un alt tren care se deplasa spre litoral a avut probleme pe traseu. Este vorba de trenul IRN 1992, care a plecat luni seara din stația Timișoara Nord cu 28 de minute întârziere față de ora stabilită – 18,09. La Roșiori Nord, locomotiva a fost înlocuită cu o alta. În cele din urmă, trenul a ajuns la Mangalia cu o întârziere de 83 de minute față de ora stabilită – 9,00.

Trenul IRN 1941 Satu Mare-Mangalia. Vorbim despre o locomotivă aflată la tracțiune circulă în cinci motoare, potrivit informațiilor din sistemul CNCF CFR SA. Din acest motiv, trenul care a plecat luni după-amiază la ora 13,20 din stația Satu Mare, cu destinația finală stația Mangalia, fiind estimat să ajungă la ora 8,31, respectiv cu întârziere.

Din tren, internat direct la ATI

Probleme au fost și din cauza nefuncționării instalației de climatizare. În trenul IR 1836, care a plecat luni dimineață la ora 7,40 din stația Cluj-Napoca, unui călător i s-a făcut rău din cauza căldurii sufocante din vagon, iar la stația Craiova a fost chemat echipajul SMURD.

Călătorul a fost preluat cu ambulanța și dus la spital, unde a fost internat la ATI. Și în acest caz, trenul a avut o întârziere de 142 de minute la sosirea la destinația finală, Gara de Nord din București.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button