Opinii

Sorina Matei: Țările slabe au servicii publice de mizerie. Care provoacă dezastre în lanț. Nimeni nu răspunde, nimeni nu-și asumă pentru că nimeni nu cere nimic. Cetățenii n-au exercițiu și nici reflexe democratice

STRADĂ. Dacă mergi pe stradă, ori te omoară vreun drogat/bețiv/ cocalar lăsat liber de Poliție, ori sari la propriu în aer din cauza vreunei afaceri ilegale protejată de șmecheri/ melteni/ politicieni.

ȘCOALĂ. Dacă mergi la școală, ieși de multe ori drogat și/ sau analfabet funcțional. Educația nu există.

SPITAL. Dacă mergi în spital de stat , riști să mori, de cele mai multe ori. Ori te lasă în agonie, ori te operează de altceva și îți pune diagnostic greșit, ori lasă ceva în tine, ori îi doare-n kur. Naști noaptea la propriu pe trotuar ca în Lumea a Treia.

Dacă mergi în orice instituție de stat și de control vezi că oamenii în marea lor majoritate nu-și fac treaba.

Cam astea-s serviciile publice de bază și “de calitate” pe care le plătim noi toți. Dezastrele – tot noi le plătim din banii noștri, nu politicienii din buzunarul lor. De altfel, și pe ei tot noi îi plătim și îi tragem la răspundere.

Țările avansate au servicii publice de calitate. Trag politicul la răspundere pentru orice. Pentru că au grad ridicat de educație.

Țările slabe au servicii publice de mizerie. Care provoacă dezastre în lanț. Nimeni nu răspunde, nimeni nu-și asumă pentru că nimeni nu cere nimic. Cetățenii n-au exercițiu și nici reflexe democratice.

Dar în același timp gândiți-vă că sunt o grămadă de proști care sunt fericiți și n-au nicio problemă.

Dacă vă uitați pe comentariile postării primarului PSD din Caracal – care s-a “autosuspendat” din partid – veți vedea mulți analfabeți funcționali care-l iubesc și îi plâng de milă. Același tip de gigei îi veți regăsi la orice postare a lui Ciolacu, PSD, lideri PSD, PNL etc. Ei nu se gândesc că poate chiar ei ar putea fi victime data viitoare. Cine știe în ce context? Nu, ei sunt fericiți să pupe-n kur orice și pe oricine în prostia lor.

Așadar, problema esențială este poporul. Iar problema cea mai mare a poporului acestuia este Educația. Cartea – nu banul și nici șmecheria – te face mai inteligent.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button