Politică

Sorina Matei, despre PSD: În mai 2004 ne-au murit 2 colegi de la Antena 1 în explozia de la Mihăilești. Adrian Năstase, Gabriel Oprea și Miron Mitrea au turnat a doua zi asfalt inclusiv peste rămășițele victimelor

Când în mai 2004 ne-au murit 2 colegi de la Antena 1 în explozia de la Mihăilești (care a avut în total 18 morți), Adrian Năstase, Gabriel Oprea și Miron Mitrea au turnat a doua zi asfalt inclusiv peste rămășițele victimelor. Noi căutam prin porumb și prin curțile oamenilor camera de luat vederi a colegilor să vedem ultimele clipe. Iar colegii noștri au găsit-o noaptea, deviată de suflul exploziei într-o grădină, unde mai erau rămășițe. Asta în timp ce PSD turna asfalt peste părți de corpuri omenești neidentificate și șmecherii cei mai tari ai Guvernului au venit să și pașească pe acel asfalt, să taie panglici la deschiderea circulației.

Când în 2015, a ars Colectiv, au fost 64 de victime, PSD a dispus controale demente, pompieristice, în toate cluburile din România ca să mute responsabilitatea și furia oamenilor, când ei spuneau/ mințeau că au de toate și de fapt nu erau în stare de nimic. Dovadă că în 2023 siguranța cluburilor este la fel de precară.

Acum, în Iulie 2023, fac la fel, controale demente, dau amenzi pentru amprente pe pereți și lămâi obosite ca să scape de responsabilități și furia oamenilor să se disipeze după ororile din Voluntari.

Acesta este PSD de zeci de ani.

Indiferent de cine este la conducere.

Ani buni după, m-am întâlnit într-o emisiune cu unul dintre artizanii ororilor de la Mihăilești. I-am zis atunci: n-o să vă iert și n-o să vă uit niciodată, atât cât eu am să trăiesc. Îmi zice: da, am făcut-o că pierdeam alegerile (veneau localele) Zic: păi, le-ați pierdut. Zice: da, voi ne-ați terminat.

După Mihăilești, tot ce-a însemnat om și suflet din Antena 1 a pus umărul la debarcarea PSD de la putere. Toți. A fost o furie în rândul colegilor când vedeam cum acoperă PSD problema de n-a putut-o opri nimeni. Indiferent de jocurile patronului. Pe Năstase oricum nu-l iubea nimeni. Iar colegii de la PRO și de la toate televiziunile au venit în delegații să depună flori în fața sediului, intrarea în televiziune transformându-se în altar. Îi simțeam alături de noi peste tot, și pe teren. Tuturor li se umpluse paharul. Era mult prea mult. În redacție am fost foarte operativi și lucizi. Toți. Ne-am separat responsabilitățile. Eu și cu Moise ne-am ocupat de Bacău atunci, eu și de Vrancea, Ilfov și Gorj – marii baroni, alții de alte baronate. La Bacău, l-am debarcat în câteva săptămâni pe Sechelariu și pe frate’su din Guvern, l-am expus pe Iacubov. Inima puterii și finanțării PSD de atunci. Așa a început RAFO Jafo, preluată apoi de campania lui Băsescu.

Când a murit Seche, am scris pe blog exact cum a fost atunci. Cum ne amenința Iacubov că ne omoară. Dau de Dâncu ( ministrul informațiilor publice la Năstase) într-o zi la machiaj, intra în altă emisiune. Zice: ți-am citit textul. Nu ți-am zis niciodată. Dar când am aflat și văzut că te-ai dus direct la Bacău, le-am zis la partid colegilor că s-a terminat.

Io cred că se va termina și cu Voluntariul. E prea mult.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button