Știrile 60m.RO

Sorin Lavric (AUR): OMS pregătește o nouă lovitură prin care atentează la adresa suveranității naționale. Ministrul Rafila trebuie să dea urgent explicații despre noul Tratat de Pandemie Globală

Organizația Mondială a Sănătății pregătește o nouă lovitură prin care atentează la adresa suveranității naționale a statelor membre OMS, avertizează senatorul AUR Sorin Lavric. În perioada 27 mai – 1 iunie va avea loc, la Geneva, cea de-a 77-a adunare a OMS, când va fi semnat Tratatul de Pandemie Globală, urmând ca, ulterior, toate reglementările instituite să devină obligatorii pentru aceste state, iar cetățenii vor fi nevoiți să se supună. Având în vedere cele petrecute în timpul pandemiei de Covid-19, Sorin Lavric a afirmat că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), trebuie să dea urgent explicații despre acest tratat.

„În timp ce la Bruxelles Parchetul European investighează acuzațiile de infracțiuni în legătură cu negocierile privind vaccinurile, acuzații care o au în centru chiar pe doamna Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, iar în țară s-au intensificat dezbaterile privind efectele secundare nocive pe care vaccinul anti-Covid le-a generat asupra persoanelor care s-au vaccinat fie de bună voie, fie obligate de către angajatorii lor, Organizația Mondială a Sănătății pregătește o nouă lovitură prin care atentează la adresa suveranității naționale a statelor membre OMS.

În mai puțin de 60 de zile, la Geneva, cele 194 de state membre ale OMS vor fi chemate să voteze noul Tratat de Pandemie Globală, iar reglementările acestuia vor fi obligatorii din punct de vedere juridic, eliminând practic dreptul dreptul suveran al fiecărei țări de a legifera în ceea ce privește prevenirea, pregătirea și răspunsul la eventualele noi pandemii”, a declarat senatorul.

Sorin Lavric a precizat că mai multe voci care se opun unor astfel de măsuri. Printre aceștia se numără și Philipp Kruse, unul dintre avocații implicați în Inițiativa Cetățenească pentru respingerea noilor Regulamente Sanitare Internaționale modificate și a noului Tratat al OMS pentru pandemii.

În acest context, a subliniat senatorul, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, trebuie să dea urgent explicații referitoare la implicațiile pe care acest tratat îl va avea asupra suveranității naționale a României. În încheiere, Sorin Lavric a reiterat faptul că Alianța pentru Unirea Românilor a fost singurul partid care i-a apărat pe români de măsurile sanitare dictatoriale impuse de către jupânii de la Bruxelles ai PSD și PNL, iar liderii AUR vor lupta și acum până la capăt pentru a stopa dictatura OMS.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button