Sorin Lavric (AUR): Cine stăpânește vocabularul va stăpâni mintea celor ce îl folosesc

Distribuie acest articol!

Senatorul Sorin Lavric avertizează asupra faptului că decizia Parlamentului European de a institui un nou vocabular este un prim pas către implementarea unui nou limbaj, „o nouă lingua franca”. Lipsa de reacție a parlamentarilor este foarte gravă, iar previziunile sunt sumbre: vin vremuri în care nu ne vom plictisi, susține senatorul AUR.

Ce se întâmplă la Bruxelles frizează prostia preschimbată în stare endemică. În Parlamentul Europei aleșii nu se mai pot exprima cum le vine la îndemână, ci numai după calapodul unui jargon din care au fost castrate cuvintele al căror sens poate sugera cea mai mică discriminare. Rezultatul e o păsărească absurdă, pentru uzul celor care acceptă să fie dresați prin lexic. Imperativul cum că cine stăpânește vocabularul va stăpâni mintea celor ce îl folosesc a intrat în vigoare. Cuvinte precum mulatru, corcitură sau creol sunt puse la index, în locul lor recomandându-se expresia de „persoane de origine multirasială”. La fel, „migranții ilegali” e considerat o insultă a cărei asprime trebuie înlocuită cu „migranți fără acte”. Termenul de „homosexuali” este socotit o injurie, la fel ca mai noul „gay”. „Sexul biologic” e o ofensă îndreptată împotriva celor care au „gen fluid”.

Cât despre „mamă” și „tată”, cuvintele acestea mustesc de discriminare pe temei de tradiție milenară, așa că la gunoi cu ele. Pe internet găsiți lesne lista cu termenii plăsmuiți după tiparul egalitarismului secular. Rămâi stupefiat unde s-a putut ajunge. Ceea ce părea fantasmagorie se preschimbă în coșmar trăit aievea. Dar cel mai teribil e că parlamentarii nu ridică glasul spre a dezvălui monstruoasa prelucrare a limbilor vernaculare. Se va naște o nouă „lingua franca” pentru uzul oportuniștilor, parveniților și ambuscaților. Vin vremuri în care nu ne vom plictisi.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: