Sondaj: Încrederea românilor în timpul pandemiei, mai mare în Uniunea Europeană decât în propriul Guvern

Potrivit unui nou studiu publicat astăzi, 28 septembrie, de către Eurofund, încrederea cetățenilor europeni a crescut în Uniunea Europeană în timpul pandemiei de coronavirus, dar a scăzut în Guvernele naționale, iar acest lucru se aplică și în cazul cetățenilor români.
Sondajul, lansat luni de Eurofound a constatat că, din aprilie, încrederea în Uniunea Europeană a crescut semnificativ și este acum mai mare decât încrederea în Guvernele naționale, relatează Politico.
Pe o scară de la 1 la 10, nivelul mediu de încredere în UE a crescut de la 4.6 în aprilie la 5.1 în iulie, iar nivelul mediu de încredere în Guvernele naționale a scăzut de la 4.8 la 4.6.
Încrederea românilor în propriul Guvern înregistra un punctaj de 3.8 în luna aprilie și de 3.5 în luna iulie.
© Eurofound sondaj; pag 66.
Românii au apreciat în utimele luni de pandemie acțiunile Uniunii Europene de solidaritate, dar și de gestionare a crizei pandemice, astfel încât încrederea lor în proiectul european a crescut de la 4.5 în luna aprilie la 5.2 în luna iulie.

- Turcan renunță la excursia în Japonia pe banii publici, după ce Robert Turcescu a dat-o în vileagRaluca Turcan voia să plece în Japonia pe banii statului! Fostul ministru al Culturii a cerut conducerii Parlamentului, încă din luna mai, să îi fie decontate cheltuielile pentru o delegație în Osaka, între 2 și 9 septembrie, pentru a participa la concertul Orchestrei Operei Naționale București, organizat în pavilionul României de la Expo Osaka, potrivit …
- Bombardamente rusești în Cernăuţi: Sunt cel puțin 16 victime în fostul oraș românescRusia a lansat un atac nocturn cu drone şi rachete asupra Ucrainei care a vizat vestul ţării şi a ucis cel puţin două persoane în oraşul Cernăuţi de la graniţa cu România, informează sâmbătă Reuters. Oraşele din vestul Ucrainei, Lvov, Luţsk şi Cernăuţi au suferit cel mai mult din cauza atacurilor ruseşti, iar alte regiuni …
- Ilie Bolojan și Nicușor Dan ar pregăti o posibilă taxare suplimentară a veniturilor preoților și a unităților de cultPotrivit unor surse, autoritățile guvernamentale analizează în prezent o posibilă măsură fiscală cu impact direct asupra Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte culte religioase. Este vorba despre o eventuală taxare suplimentară a veniturilor clerului, precum și despre revizuirea regimului financiar al unităților de cult. Inițiativa s-ar afla în faza preliminară de lucru în cadrul Executivului, …
- România, țara cu primării cât pentru un continent. De zece ori mai multe decât în BulgariaRomânia are peste 3.180 de primării, de aproape zece ori mai multe decât Bulgaria, care se descurcă, aparent fără mari probleme, cu doar 265 de unități administrative locale. Diferența este nu doar revoltătoare, ci și profund costisitoare. În timp ce țara vecină a adoptat un sistem administrativ eficient, România continuă să pompeze bani publici într-un …
- Ipocrizia reducerii de salariu: miniștrii mimează sacrificiul, dar nu trăiesc din leafăCâțiva miniștri au ieșit public și au anunțat, teatral, că își vor reduce voluntar salariile cu 20%. S-ar putea crede că asistăm la un gest de solidaritate cu românii care plătesc taxe tot mai mari. Dar, de fapt, asistăm la un spectacol ieftin, menit să distragă atenția de la adevărata problemă: acești oameni nu trăiesc …